Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

GUIDE: Vi hjelper deg med å finne frem av jungelen av flyselskaper, direkteruter, bagasjeregler, og gir tips til hvordan du finner de billigste billettene.

Flybilletter: Noe av det vanlige reisende er mest opptatt av når vi skal reise, er å få tak i billige flybilletter. For å finne de billigste billettene, må du bruke litt tid på å lete og aller helst være litt fleksibel med tanke på reisetidspunkt. Du kan lete på flyselskapenes nettsider, men du kan også sjekke ut flysøkemotorer. Det kan også være penger å spare på å sjekke ut restplass-muligheter.

Det kan i noen tilfeller også være fornuftig å bestille fly og hotell på samme sted, da kjøp av pakkereise blant annet gir deg bedre klagemuligheter. Dersom du ikke skulle få brukt flybilletten din, har du mulighet til å få refundert avgiftene.

Bagasjeregler: Reglene for hvor mye bagasje du har lov til å ta med varierer en del fra flyselskap til flyselskap. Men dette er noe du bør sette deg inn i, for enkelte selskap tar til dels godt betalt, hvis du tar med mer enn du har lov til.

Klagemuligheter: Dersom du skulle bli misfornøyd med noe i løpet av flyreisen, har du mulighet til å klage. Klagemulighetene er noe forskjellige avhengig av om du har kjøpt flyreisen separat eller som en del av en pakkereise. Hva du har krav på av kompensasjon vil dessuten avhenge av hva som har vært problemet. Vanlige ting å klage på etter en flyreise, er bagasjeproblemer, forsinkelser, innstillinger eller at du blir nektet ombordstigning (ved overbooking, for eksempel).

Taxfree: For mange er én av de mer positive tingene med en flyvningen at man får muligheten til å handle taxfree på flyplassen. Da er det en fordel å sette seg inn i tollbestemmelsene - for det vanker straff om du skulle ta med noen flasker for mye gjennom tollen.

 

Les mer om flyreiser:

Slik finner du lavest pris på flyreisen

De viktigste nettstedene for flysøk

Bagasjeregler fra flyselskapene

Bagasjerettigheter på fly

Flyforsinkelser - dine rettigheter

Flyinnstillinger - dine rettigheter

Fly - overbooking/nektet ombordstigning

Hvis du ikke bruker flybilletten

Guide til pakkereiser

Reisegarantifondet

Slik klager du på reiser