Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Det kan være tusenlapper å spare på å bytte forsikringsselskap, eller passe på at du ikke er overforsikret.

Forsikring er - ved siden av lån - noe av det vi bruker mest penger på, og det kan derfor være penger å spare på å gå gjennom det dere måtte ha av forsikringer.

Utallige undersøkelser har vist at det er store prisforskjeller mellom forsikringsselskapene, også når vilkårene er direkte sammenlignbare. Men det er ikke slik at undersøkelsene kan peke ut ett forsikringsselskap som har det beste tilbudet. Du må selv sjekke priser for akkurat de forsikringene du trenger.

Under gir vi deg en gjennomgang av de viktigste faktorene du bør undersøke, når du skal gjennomgå forsikringene:

Disse forsikringene trenger du

Du kan rett og slett begynne med å finne ut om du har de forsikringene du trenger - eller om det er noen du kan kutte ut.

Det er nemlig mange av oss som er overforsikret - enten ved at man er forsikret med et for høyt beløp eller er dobbeltforsikret. Du kan lese mer om overforsikring her.

I behovshierarkiet for forsikring kan du se mer om hvilke forsikringer du må eller bør ha, eller kan droppe.  På Smarte Penger finner du også en  tabell som kan hjelpe deg til å sette opp en oversikt over hvilke personforsikringer du har, og hvilke du har bruk for.

Smarte Penger har også satt opp en oversikt over hvordan du kan beregne forsikringsbehovet ditt.

Bytt eller reforhandle

Det du kan spare mest på, kanskje flere tusenlapper i året, er å bytte selskap eller eventuelt reforhandle avtalen med ditt nåværende forsikringsselskap. I dag har det blitt mye lettere enn tidligere å sammenligne priser hos de forskjellige selskapene.

Det aller enkleste er å bruke forsikringsoversiktene til Finansportalen. Du finner lenke til disse markedsoversiktene også på Smarte Penger.

Du kan lese mer om hva du bør passe på når du sammenligner forsikringsselskap her.

Finner du ut at du betaler mye for forsikringene dine nå sammenlignet med hva du må i andre selskaper, er det ingen stor sak å bytte. Det nye selskapet tar hele jobben med overflyttingen for deg.

Men en annen måte å gå frem på er å bruke det du finner ut om forsikringspriser i andre selskaper til å reforhandle avtalen med ditt nåværende selskap. Fortell at du har mulighet til å spare så og så mye ved å bytte til et annet selskap, og hør om de har mulighet til å matche tilbudet.

Rabatter

Du må også passe på at du får de rabattene du kan få. Pass på at du får eventuelle rabatter du kan få gjennom organisasjoner du er medlem i. Du kan også få rabatter på forsikringspremien, ved å gjennomføre ulike sikkerhetstiltak i hjemmet, slik som å installere en boligalarm.

De fleste selskapene gir i tillegg samlerabatter rabatter ut fra hvor mange forsikringer du har i selskapet. Den vanligste formen er at du får en viss prosentvis rabatt når du har tre eller flere forsikringer samlet i selskapet. Men vær oppmerksom på at i en del tilfeller kan det likevel bli billigere å ha forsikringene i forskjellige selskaper fremfor ett, selv med totalkunderabatt.

 

Se også:

Guide til hvordan sammenligne skadeforsikringer

Tester av forsikringer

Skadeforsikringsrabatter via organisasjoner

Finn best pris på forsikringer

Finn beste pris på innboforsikring

Finn beste pris på bilforsikringer

Finn beste pris på husforsikring

Finn beste pris på reiseforsikring

Her kan du sjekke priser på forsikringer