Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Hvis lommeboken er slunken, og du ikke er veldig kresen, er det faktisk mulig å møblere leiligheten uten å bruke en krone.

Aldri har så mange privatpersoner lagt ut annonser på Finn Torget. To millioner privatannonser ble lagt ut i fjor, og det er en økning på 12 prosent fra året før - og dobbelt så mange annonser som for fem år siden.

– Det er rekord. Aldri før har nordmenn solgt og gitt bort så mye. Vi tror potensialet er enda større, spesielt blant de eldre, sier Elisabeth Haug, markedsdirektør på Finn Torget i en pressemelding.

Over 3000 gratisting

Du kan altså både kjøpe ting (som oftest til en brøkdel av det du må betale i butikk) og få ting helt gratis, ved å ta en kikk innom torget på Finn.

Akkurat nå ligger det over 3000 annonser for ting som gis bort helt gratis på annonseportalen, men du må vanligvis regne med å gjøre en innsats selv for å sikre deg ting helt gratis. Annonsørene skriver nesten uten unntak at tingen må hentes, og noen ganger står det også en tidsfrist av typen «Må hentes innen tirsdag klokken 19, ellers blir det skrotet».

Møbler til en hel leilighet

Er dere for eksempel et studentpar som på nyåret har flyttet inn i en ny og umøblert leilighet, kan dere altså - ved å legge inn en liten innsats - skaffe dere det aller meste dere trenger av møbler uten å måtte betale noen ting.

Minst 5000 å spare

For å finne ut hva du kan spare på dette, sjekket vi ut hva du må ut med for det samme antall møbler på Ikea, som vanligvis er butikken som unge studenter og andre nyetablerere med skrinn lommebok drar til for å handle inn det de trenger.

Vi fant frem til produktene som var de rimeligste - og samtidig ganske sammenlignbare med møblene som du kunne få gratis på Finn Torget - og fant ut at du på Ikea må ut med ca. 5500 kroner. Sammenlignet med andre - og dyrere - møbelkjeder, er det naturlig nok enda mer å spare ved å få tak i gratismøbler.

Med andre ord, har du mulighet til å få hentet ting som gis bort, kan du ganske lett spare mange tusenlapper. Du må ofte regne med at det er noen skjønnhetsfeil på møblene som blir gitt bort gratis. Men de møblene vi fant frem til, så i hvert fall ut fra bildene ut til å være i ganske fin stand.

Sofaer i fleng

Det er også ganske lett å få tak i møbler på annonseportalene. Møbler, og da i særdeleshet sofaer, bord og stoler, er det folk er mest ivrig på å få solgt eller gitt bort. Sofa er forøvrig også en av de tingene som er aller mest søkt på i Finn Torget.

Det er ikke bare fattige studenter som kan ha nytte av Finn-torget eller andre annonseportaler hvor privatpersoner legger ut sine annonser. Det blir stadig flere som er opptatt av miljø og gjenbruk, og dermed heller vil kjøpe brukt enn å gå i butikker på jakt etter helt nye ting. Det er også mange som vil møblere sine hjem i vintage- eller retrostil, og som dermed kan gjøre noen funn på nettet.

- Folk har dårlig tid

Også dersom du er på jakt etter billige - eller gratis - hvite- og brunevarer, er sjansene gode ved å søke på Finn torget.

Det at stadig flere velger å gi bort saker fremfor å selge dem, kan tyde på at mange har god råd. Videre er det nok ikke alle som ser at det de ikke trenger har verdi for andre. Enkelte har også dårlig tid, er utålmodige eller på flyttefot. Til enhver tid er det en rekke hvitevarer som gis bort, blant annet fordi folk flytter og må kvitte seg med dette raskt, sier Finn Torget-markedsdirektør Haug.

Les også:

Dette skal følge boligen

Bør du eie eller leie?

Hva skal du se etter på visning

Husleie

Husleieproblemstillinger