Her har vi samlet våre tips til oppussingen og utbedring av boligen

Har du svart belte i oppussing, er nok noe av det følgende kjent fra før. Men ikke alt. Er du mest mulig selvhjulpen, kan du over tid spare hundretusenvis av kroner ved å begrense bruken av håndverkere. Kanskje du til og med skal ta ulønnet permisjon fra jobben noen uker hvis du driver med store prosjekter. Det egner seg for hobbyhåndverkere, og er grovt lønnsomt.

Det er svært mange oppussingsoppgaver man kan gjøre selv. Å legge et parkettgulv er gresk for meg, hevder enkelte. Dette skyldes enten manglende selvtillit eller at de egentlig ikke har lyst. Det siste er helt ok. De aller fleste som prøver, vil oppleve at de behersker en rekke håndverkeroppgaver.

Svært mange oppgaver krever egentlig bare at man forstår enkel logikk og utviser nøyaktighet. Å legge et parkettgulv klarer nesten alle som prøver. Noen oppgaver er verre. Ofte ikke fordi de er vanskeligere å forstå, men fordi de krever teknikk. Å pusse en murvegg er et godt eksempel. Det er enkelt å forstå hva man skal gjøre, men likevel nærmest umulig å utføre. Samme hva du gjør, havner murpussen som en klatt på gulvet. De beste «Gjør det selv» bøkene holder lenge for å bli i stand til å utføre en rekke oppussingsoppgaver som du ikke trodde du var i stand til.

 

Les mer om oppussing:

Lag en god plan - spar penger

Spesielt om tilbygg

Få detaljert tilbud

Gjøre det selv, eller bruke håndverkere?

Slik får du billige materialer