Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Prisene i forsikringsmarkedet spriker mye. Nå kommer kalkulatorene som guider deg til de beste og billigste forsikringene.

Bare 15 prosent byttet forsikringsselskap i 2010. En av grunnene er at det har vært vanskelig å sammenligne priser mellom selskapene.

Det har finansportalen.no gjort noe med:

I dag lanserte de kalkulatorer som gjør det enkelt å finne den forsikringen som best dekker ditt behov billigst mulig. Dermed blir bilforsikring og annen skadeforsikring mye mer tilgjengelig og sammenlignbar enn før.

- Den nye løsningen for å sammenligne forsikringer er veldig god og viktig for å kunne orientere seg i et lite oversiktlig marked. Regjeringen vil fortsette å videreutvikle finansportalen som den sentrale forbrukerveiledningen på finansielle tjenester og produkter, sier forbrukerminister Audun Lysbakken i en pressemelding.

- Spriker mye

Daglig leder Elisabeth Realfsen i finansportalen.no peker på at prisene i forsikringsmarkedet spriker mye.

- Både bransjen og forbrukerne vil være tjent med et lavere, jevnere og mer stabilt prisnivå. Da må forbrukerne først få oversikt over prisene i dette markedet, sier hun.

Siden 2008 har finansportalen.no jobbet med et felles sammenligningsverktøy for forsikringer, og nå ligger de første priskalkulatorene klare på nettet.

Fra i dag er følgende selskaper på plass: Storebrand, Frende, Nemi og Jernbaneselskapets forsikring. I løpet av annet halvår 2011 vil også disse selskapene vise sine tilbud og priser på finansportalen.no: Gjensidige, If Skadeforsikring, Tryg Forsikring, Sparebank 1 Skadeforsikring, Terra Forsikring og KLP Skadeforsikring.

- Det er ingen grunn for selskapene til å nøle med å slutte seg til kalkulatoren, sier Elisabeth Realfsen.

Blir mer gjennomsiktig og forståelig

- Produktene vil bli mer gjennomsiktige og forståelige for forbrukerne når vi får sammenlignet dem på Finansportalen, sier hun.

I dag viser kalkulatorene priser og vilkår for reise-, villa-, innbo- og kaskoforsikring på bil uten innbyrdes pakketilknytning. Finansportalen vil jobbe for at senere versjoner av kalkulatorene også gjør det mulig å sammenligne delkasko og ansvarsforsikring for bil, samt pakkeløsninger for skadeforsikring.

- Produktene innen skadeforsikring blir med dette mer tilgjengelige og sammenlignbare, sier Forbrukerrådets direktør Randi Flesland i en kommentar.

 

Se også:

Finn beste pris på forsikringer

Finn beste pris på innboforsikring

Finn beste pris på bilforsikring

Finn beste pris på husforsikring

Finn beste pris på reiseforsikring