Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Det er mange måter å oppnå rabatt på. Her er en gjennomgang av de forskjellige måtene du kan få dem.

Utover det å benytte seg av de til enhver tid gjeldende tilbud og rabatter, er det en del faste rabatter som du kan skaffe deg.

Rabattsøket gir deg totaloversikt over rabattene

I rabattsøket på Smarte Penger kan du enkelt søke gjennom over 3000 rabattavtaler. Dette kan både være rene rabatter, cashback/kickback, penger tilbake og andre fordelsavtaler.

Gå til rabattsøket.

I rabattsøket kan du søke på tre forskjellige måter:

  • Søke etter hva slags produkt eller tjeneste du ser på, for eksempel forbrukerelektronikk, klær eller innboforsikring.
  • Søke etter hva den som har fremforhandlet avtalen (avtaleinnehaveren) har av rabattavtaler. For eksempel LO eller NAF.
  • Søke etter hvem avtaleinnehaveren har rabattavtale med. For eksempel Storebrand, eller Circle Kl.

Her får du rabatter
Denne oversikten viser hvem som har forhandlet frem tilbud og fordeler til sine medlemmer eller kunder. Det er disse du finner i rabattsøket når du velger Avtaleinnehavere.

Penger tilbake / cashback

Det er flere nettsteder og kredittkort som gir penger tilbake, eller cashback/kickback. Rabatten gis av en hel rekke nettbutikker, der opp til 250 nettbutikker kan delta i de enkelte konseptene.

Rabattene gis enten i form av en prosentvis reduksjon i prisen, eller et standard kronebeløp. Rabatten ligger på noen få prosent, sjeldent over 10 prosent som en fast rabatt.

Ved et kjøp får du tilbakeført penger eller bonus, slik at det i praksis fungerer som en rabatt. Pengene du får du enten utbetalt, eller du får den som et gavekort som du må bruke i noen bestemte butikker.

For å få rabattene må du gå inn på nettstedet som tilbyr rabatten. Deretter går du inn på omtalen av den aktuelle nettbutikken, og følger lenken som står der. Da blir du registrert som berettiget til å få rabatten.

Les mer om penger tilbake/cashback.

Rabattkoder / rabattkuponger

En rabattkode er en kode som gir deg rett til å få en rabatt i en nettbutikk.

Rabattkoder er helt gratis å bruke. Alt du trenger er å vite den korrekte koden for å få en rabatt, eller en annen fordel ved kjøp av varen. En rabattkode er i praksis det som en fysisk kupong som du klipper ut, og tar med deg. Forskjellen er bare at det i nettbutikker brukes en kode i stedet for papir.

Det er heller ikke noe i veien for at en rabattkupong blir skrevet ut fra nettet i stedet for å bruke en kode. I noen sammenhenger kan dette være mer praktisk.

Hvor store avslag man kan få varierer sterkt. Dette kan være fra noen få prosent, til store avslag ved spesielle tilbud.

Les mer om rabattkoder.

Rabatter på spesielle dager eller perioder

De siste årene har det kommer flere dager og perioder der det markedsføres store rabatter. Dett er enkeltdager som Black Friday, Singles day, og Cyber monday. Black Friday har også blitt strukket ut til Black Week og Black month.

Som med alle andre salg og tilbud kan du ikke ta for god fisk at tilbudet er bra selv om det gis en stor rabatt. Til syvende og sist er det prisen som teller, ikke rabattsatsen.

Guide til Black Friday.

Rabatter i kredittkort

Mange av kredittkortene gir rabatter på flere forskjellige måter.

Bransjerabatter
Noen kredittkort gir rabatter i alle butikker som er registrert innen en bransje av Mastercard. For å få rabattene holder det at du bruker kredittkortet i en butikk innen bransjen. Dette gjelder enten det er på nett eller i en fysisk butikk. Rabatten vil bli trukket fra på neste kredittkortregning.

Det er to systemer som gjelder. Enten av du får rabatter innen én eller flere bransjer, eller at du kan velge én av flere bransjer. I tilfellene der du har et valg, kan du bytte mellom alternativene.

Kredittkort med rabatter i forskjellige bransjer.

Rabattsamlinger
Noen kredittkort har avtaler med eksterne leverandører av det vi kan kalle rabattsamlinger. Dette kan være i restauranter, nettbutikker og fysiske butikker.

Penger tilbake/Kickback
Noen knytter til seg leverandører av penger tilbake eller kickback.

Supertilbud/Egne handledager
Kortet gir her ekstra stor rabatt på spesifikke handledager, der rabatten er ekstra stor.

Les mer om Her kan du se en oversikt over rabatter og andre fordeler du får i alle kredittkortene.

Rabatter i dagligvarekjeder

I alle de tre store dagligvarekjedene får du en viss bonus eller rabatt. Det kan også være andre fordeler i form av personlige rabattkuponger.

Les mer om dagligvarerabatter.

De aller fleste butikk-kjedene har også egne rabattavtaler på belier. Her kan dui se en oversikt over bleierabatter

Deals

Det kan være store rabatter på produktene eller tjenestene som er knyttet til dealene. Størrelsen ligger i området 50 til 90 prosent. Selv om det ikke alltid er slik at den oppgitte førprisen er den mest vanlige prisen produktet har blitt solgt til.

Dealene er gjerne knyttet opp mot storbyene, og større distrikter. Du velger selv hvilket distrikt du «tilhører»

Dealene fungerer i hovedsak på den måten at dealen gjelder for én dag. I løpet av den dagen dealen gjelder må et visst antall personer kjøpe tjenesten eller produktet for at den skal bli noe av.

Les mer om deals.

 

Se også:

Rabattguide til byggevareforretninger

Oversikt over rabatter på dekk

Oversikt over hotellrabatter

Rabattoversikt på strøm

Kalkulatorer:

Rabattkalkulator
Med rabattkalkulatoren kan du se hvor mye du kan spare ved å utnytte deg av alle rabattmuligheter som finnes.

Finn beste kredittkort
Her kan du finne ut hvilket kort som er best for deg. Legg inn dine egne forutsetninger for bruk av kortet, og se hvordan de forskjellige kortleverandørene kommer ut av det.