Reliability Index (RI) utgis av det britiske forsikringsselskapet Warranty Direct som tilbyr tilleggsforsikringer på bruktbiler.

Statistikken blir laget ut fra alle reparasjonskostnader og påkostninger på verksted som Warranty Direct betaler for. Totalt har selskapet 50.000 kunder med slike tilleggsforsikringer, og har tilbudt disse forsikringene i over 15 år. Tallmaterialet er derfor stort, og gir gode indikasjoner på hva man kan forvente av reparasjoner på en rekke bilmodeller.

Resultatene fra reability Index finner du her.

Den gjennomsnittlige verdien for RI er 100. Jo lavere indeksverdi, dess bedre er det. Indeksen er kalkulert ut fra følgende parametere:

  • Antall feil på bilen
  • Kostnaden ved å reparer den, både delekostnaden og timekostnaden i Storbritannia, snitt siste fem år.
  • Gjennomsnittlig tid bilen ikke er kjørbar pga av reparasjoner
  • Gjennomsnittlig alder og kjørelengde på bilen

En bil kan ha lav RI og likevel høy verkstedkostnad. Forklaringen er at bilen da sjelden må på verksted, men når den først er på verksted, er regningen høy. Verkstedkostnaden er derfor lite interessant. Det er RI som har med «alt».

For at en modell skal få en RI må det minst være 50 modeller i grunnlaget.

Et utvalg av de beste og mest vanlige bruktbilene
  Indeks (lavt tall er best)
Årlig verkstedkostnad
Mitsubishi Lancer 6 £94
Toyota Yaris 13 £140
Seat Ibiza 30 £138
Toyota Corolla 30 £278
Ford Fusion 36 £187
Mazda 3 45 £302
Honda CR-V 49 £303
Volkswagen Polo 52 £249
Suzuki Grand Vitara 54 £322
Mazda 6 56 £473
Skoda Octavia 58 £181
Mercedes-Benz C-Class 60 £313
Peugeot 306 67 £201
Volvo C30 67 £372
Nissan X-Trail 70 £299
Toyota Avensis 71 £394
Nissan Qashqai 71 £352
VW Golf 96 £306
VW Passat 87 £243
Toyota Rav4 100 £413
Kilde: Reliability Index

Du kan se på alle merker og modeller ved å gå inn på Reability Index, og velge merke og modell. Da vil du kunne se en rekke detaljer på hver enkelt modell, for eksempel hvilke feil som er hyppigst forekommende.

I oversikten finner du plasseringen, bilmodell, indeksen, og hva en gjennomsnittlig reparasjon koster i pund. Undersøkelsen gjelder i Storbritannia, og vil ikke gi de samme resultatene i Norge.

Topp 100 listen endres kontinuerlig etterhvert som ny statistikk kommer inn. 

 

Andre bruktbilstatistikker:

Bruktbil - kvalitetsundersøkelser
Oversikt over alle brukbilundersøkelser.

DEKRA
Dekra gir hvert år ut en bruktbilrapport som baserer seg på omtrent 15 millioner kjøretøykontroller. Dette er den største undersøkelsen som finnes i Europa. Undersøkelsen omfatter kun feil som har med bilens kvalitet å gjøre. Her kan du søke på alle bilmodeller selv.

ADAC - bruktbilundersøkelse
Dette er den tyske utgaven av NAF. Denne organisasjonen gir ut en statistikk som viser antall nødstopp, det er ikke en undersøkelse som viser antall feil på bilene. Statistikken baserer seg på utrykningsstatistikken på 4 millioner utrykninger blant organisasjonenes 16 millioner medlemmer.

ADAC - nybilundersøkelse
Viseer blant annet anslåtte verkstedkostnader for 8.000 bilmodeller.

TÜV
Det tyske kontrollorganisasjonen lager hvert år en omfattende statistikk basert på ca. åtte millioner kjøretøykontroller. Det blir oppgitt hvor mange prosent av bilene som har vesentlige mangler, og hvor mange kilometer de har kjørt.

NAFs kundertilfredshet bil
Undersøkelsen måler eiernes vurdering av egen bil.