Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Siden totalplanen gir deg oversikt over hvilke oppgaver håndverkerne skal gjøre hos deg i god tid før arbeidet skal utføres, har du mulighet til å innhente anbud for den enkelte oppgave.

Det du kan klare selv er å rive det eksisterende badet, klargjøring av vegger, det vil si rupanel/gips, flislegging og tak. Når du vet hvilke håndverkere du trenger, kan du i god tid hente inn tilbud fra flere av dem. Med en konkret arbeidsliste for den enkelte håndverker, får du mer eksakte anbud som er lettere å sammenligne.

Prisen for en håndverker vil, avhengig av om du bor i by eller i distriktene, ligge både over og under prisen du ser i listen på høyre side. Du må derfor ikke slå deg til ro om pristilbudet fra håndverkeren samsvarer med denne prislisten. Du bør alltid innhente flere pristilbud for jobben. Ringer du bare til én håndverker og han har ordreboken full, kan det hende han tar jobben, men til en ublu pris.

Har du en stor jobb som involverer flere håndverkere, er det praktisk å innhente et samlet tilbud for hele jobben. Du kan kontakte én håndverker som igjen kontakter de øvrige fagfolkene som behøves til jobben. Denne håndverkeren vil da ha ansvaret for å dirigere troppene, og du har bare én avtale å forholde deg til.

 

Les mer om oppussing:

Guide til oppussing

Lag en god oppussingsplan - spar penger

Guide til kjøp av håndverkertjenester

Gjøre det selv, eller bruke håndverkere?

Lønnsomheten av et tilbygg på boligen

Rabattguide til byggevareforretninger