Ved å opprette flere elektroniske betalingsavtaler, sparer du deg også for en god del arbeid.

Av forskjellige grunner mottar fortsatt mange papirfakturaer i posten. Hvis du er en av dem, kan det lønne seg å kikke nærmere på regningen. Sannsynligheten er stor for at du må betale ekstra for å motta regningen i papirform.

De fleste selskaper har begynt å ta et ekstragebyr for å sende ut papirfaktura. Og begynner du å regne på det, så kan det koste deg god slump penger årlig å ikke gå over til elektronisk faktura.

40 kroner i gebyr

Dersom du betaler 30-40 for hver papirfaktura, og det kanskje er fire-fem av dem i måneden, betyr det en solid ekstrakostnad i løpet av et år.

Nets (tidligere BBS), som er leverandør av elektroniske betalingsløsninger, har tidligere regnet ut at en husholdning kan spare i gjennomsnitt 3100 kroner årlig på å benytte eFaktura fremfor å motta papirfakturaer.

For dem som er opptatt av miljøet, kan det også være en positiv ting at man sparer miljøet med e-fakturaer, siden bedriftene kan kutte kraftig i bruken av papir. Nederst i artikkelen finner du flere fordeler med å motta eFaktura i stedet for papirfaktura.

Pensjonister mislikte fakturagebyr

Papirfakturagebyret har tidligere satt sinnene kraftig i kok hos den eldre garde. Da Telenor innførte et slikt gebyr for et par år tilbake, satte Pensjonistforbundet i gang en underskriftskampanje. 

Mange eldre og uføre har ikke tilgang til pc eller kan ikke bruke internett, og for denne gruppen er eFaktura naturlig nok ikke et alternativ.

Men stadig flere tar i bruk elektroniske løsninger, og undersøkelser har vist at over halvparten av dem over 50 nå har tatt i bruk eFaktura, og at det også blir stadig flere bruker blant personer over 60 år.

Fordeler med eFaktura

  • Reduserte kostnader. Med eFaktura sparer du på administrasjons- og fakturagebyrene dine.
  • Du slipper å taste KID. En eFaktura er ferdig utfylt med KID-, kontonummer og beløp. Det eneste du trenger å gjøre i nettbanken er å godkjenne regningen når du vil betale.
  • Oversikt. Fakturaene lagres i nettbanken din og du har til enhver tid oversikt over betalte og ubetalte regninger. Du kan også velge å bli varslet på e-post hver gang du mottar en ny eFaktura i nettbanken.
  • Bedre kontroll. Du må godkjenne eFakturaen i nettbanken før beløpet trekkes fra kontoen, og du kan endre beløp, hvilken konto som skal belastes og forfallsdato på regningen.
  • Betal hvor du vil. Fordi regningene sendes elektronisk til nettbanken din, er du ikke avhengig av postkassen, når du for eksempel er ute og reiser.
  • Mindre papir. Du slipper å motta faktura i posten og sparer miljøet for mer papir.

Slik kommer du i gang

  • Logg deg inn i nettbanken
  • Finn frem til eFaktura
  • Inngå avtale på så mange regninger du kan
  • Alternativt, takk Ja til eFaktura når du får tilbud om det i nettbanken, idet du har betalt en regning.

Avtalegiro

Avtalegiro er også et alternativ, dersom du ikke ønsker papirfaktura.

Det er en tjeneste for automatisk betaling av faste regninger. Ved å inngå en avtale om betaling med AvtaleGiro, sørger banken for at regningene betales direkte fra din konto på forfallsdato. 

AvtaleGiro passer godt for faste regningsutsendelser som strøm, telefon, avis, forsikring, husleie, kommunale avgifter, lån og givertjenester.

(Kilde: Nets)

Les også:

Ikke betal regninger du ikke er enig i

Prioritér disse regningene først

Bruk nettbanken sikkert

Se også:

Betalingsformidling

Nettbanksikkerhet

Nettbank

Bank-ID

Brukskonto

Markedsoversikt

Brukskontokalkulator
Kalkulator der du kan legge inn dine egne forutsetninger. Utvalget består av bankene med de gunstigste betingelsene, og hva de største bankene tilbyr.