Søk SmartePenger Search Display a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Brukskontoen, eller lønnskontoen, er selve kjernen i ditt økonomiske liv.

Det er på brukskontoen at lønn og andre inntekter vanligvis kommer inn, og betalingene går ut ifra.

Lav rente
Det er ingen grunn til å ha for mye penger stående på brukskontoen, til det er renten altfor lav på denne typen konto. De fleste bankene gir en rente på null, og opp til 0,5 prosent .

Sjekk hvilke banker som har de beste vilkårene på brukskonto med Smarte Pengers brukskontokalkulator.

Smarte Penger tester: Dette er de beste brukskontoene / lønnskontoene

Bankkort/Debetkort
De aller fleste har et VISA-debetkort (eller Mastercard) tilknyttet brukskontoen. Når du bruker et debetkort, blir kontoen din belastet med én gang. Kostnaden for dette ligger i området 250 til 350 kroner per år. I noen banker ligger dette kortet som en del av en pakkeløsning.

Nettbank
Den fleste av oss betaler også regningene fra brukskontoen, og dette gjøres i dag i all hovedsak i nettbanken. I nettbanken får du også en god oversikt over privatøkonomien din og kundeforholdet ditt. Flertallet av bankene har gebyrfrihet på betalingstjenestene i nettbanken.

Betalingsformidling
Det er flere måter å gjøre betalingsformidlinger på, slik som nettgiro med eller uten KID, AvtaleGiro og eFaktura. Et fåtall tyr dessuten fortsatt til BrevGiro og betaling i skranke.

Bank-ID
For å logge deg inn i nettbanken, må du bruke BankID, som er en personlig legitimasjon for sikker identifisering og signering på nettet. Stadig flere har også muligheten til å bruke BankID på mobilen.

 

Les mer om det som er tilknyttet brukskontoen:

Nettbank

Betalingsformidling

Guide til kredittkort

Markedsoversikt

Brukskontokalkulator
Kalkulator der du kan legge inn dine egne forutsetninger. Utvalget består av bankene med de gunstigste betingelsene, og hva de største bankene tilbyr.

Les mer på andre nettsteder

eFaktua
Nettside om eFaktura

BankAxept
Nettside om BankAxept