Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Det har vært liten utvikling i boligprisene fra april til mai.

Boligprisene økte med 0,2 prosent i mai måned, viser boligprisstatistikkrapporten fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) i samarbeid med Pöyry og FINN. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene 0,1 prosent høyere enn forrige måned.

En relativt flat prisutvikling i mai var forventet av bransjen, rett og slett fordi svært mange boliger legges ut for salg på denne tiden av året.

Er du på boligjakt, bør du ta en kikk på denne artikkelen som forteller deg hva du bør se spesielt etter på visning.

- Demper prispresset

- Det økte tilbudet bidrar til å dempe prispresset i boligmarkedet. Både mai og juni er tradisjonelt måneder med relativt høyt utbud av bruktboliger og flere omsetninger enn ellers. Maitallene bekrefter dette mønsteret. Både omfanget av bruktboliger som ligger ute for salg på FINN og antall omsetninger er høyere enn tidligere i år, sier nestleder Leif J. Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) i en pressemelding.

Gjennomsnittsprisen på bolig så langt i 2012 er 6,2 prosent høyere enn snittprisen i 2011.

Det er Drammen som har hatt den høyeste prisstigningen hittil i år, nærmere bestemt med ti prosent prisvekst.

Boligtyper

Prisene på eneboliger var uendret mellom april 2012 til mai 2012. Prisene i mai 2012 var 3,8 prosent høyere enn i mai 2011.

Prisene på delte boliger steg med 0,1 prosent fra april 2012 til mai 2012. Prisene i mai 2012 var 6,1 prosent høyere enn i mai 2011.

Prisene på leiligheter steg med 0,3 prosent fra april 2012 til mai 2012. Prisene i mai 2012 var 8,2 prosent høyere enn i mai 2011.

– Den sterke prisveksten for leiligheter er symptomatisk for et vedvarende press i boligmarkedet i de største byene, sier Laugen.

Omsetningstid

Gjennomsnittlig formidlingstidi i mai var 23 dager. Det er det samme som for mai i fjor, og tre dager raskere enn i april. Boligene går raskest unna i Bergen og Trondheim, hvor gjennomsnittlig formidlingstid er kun 13 dager. Tett bak følger Oslo med 14 dager.

I Tromsø har formidlingstiden gått ned med hele 17 dager i forhold til tilsvarende måned i fjor.

 

Se også:

Guide til boligpriser

Boligpriser etter boligtype fra Eiendom Norge

Boligpriser målt av Statistisk Sentralbyrå

Kalkulator:

Boligprisutviklingskalkulator
Med denne kalkulatoren kan du beregne gjennomsnittlig prisutvikling på boliger i 11 forskjellige distrikter av landet.
Kalkulatoren beregner også prisendringer på bolig i forhold til lønnsøkningen.