Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Med prissammenlignings-tjenestene er det enkelt å sjekke priser på en rask og enkel måte.

Internett har gjort det lettere å sjekke priser på nett, og har kanskje gjort oss enda mer prisbevisste når vi skal kjøpe noe. Prissammenlignings-tjenester har gjort det enda lettere å sjekke priser.

Da kan du søke på et produkt på én nettside, og få opp priser i ulike butikker, fremfor at du må gå til de enkelte butikkenes nettsider for å sjekke pris.

Det er nå stor bredde i hva du kan sammenligne priser på. Mange av tjenestene har en hel rekke kategorier du kan søke på. Prissammenlignings-tjenester kan også gi deg muligheten til å se både anmeldelser og brukervurderinger av produktene. Det står også beskrivelser av produktene, slik at du får hjelp til å ta en beslutning om hvilket produkt du bør gå for, i tillegg til å gi deg informasjon om hvor du får kjøpt det billigst.

Det er også vanlig å ha en rating av butikkene. Dette kan være nyttig informasjon for deg som kjøpe, da de fleste vil vegre seg for å handle fra en butikk med dårlig rating.

Ikke absolutt alle, men veldig mange

Merk at disse tjenestene ikke får sammenlignet priser fra alle butikker som finnes på nettet. Det vanlige er at aktørene på dette markedet har med et stort utvalg butikker i sitt utvalg. Tjenestene er gratis å bruke for forbrukerne, mens leverandørene betaler for å være med i tjenesten. Modellene for hva de betaler er litt forskjellig.

Ulempen er at det er en del butikker som ikke blir dekket gjennom tjenestene. Prisagentene kan ikke garantere deg at du finner de beste tilbudene gjennom dem, men de er uansett et godt hjelpemiddel for å scanne en stor del av markedet på kort tid.

Du bør sjekke opp nærmere hva prissammenligningstjenesten skriver om hva som er inkludert i prisene som er oppgitt for produktene – for eksempel levering, moms og avgifter. Ofte vil du ikke få opp fraktkostnadene før du går til betaling i den enkelte nettbutikk.

Prissammenlignings-tjenestene

Her har vi tatt med de viktigste prissammenlignings-tjenestene i Norge, Sverige og Danmark. Vi har også tatt med noen av de viktigste i England og USA.

Det er også en rekke store tjenester i utlandet. Her kan du få en meget god oversikt over prisnivået i disse landene. I tillegg kan de hjelpe deg med å gjøre gode kjøp i utlandet på enkelte varetyper (for eksempel cd, dvd, bøker, klær og kosmetikk).

Skal du netthandle fra utlandet må du sette deg inn i de nødvendige toll- og momsreglene, ellers kan du få deg en stor overraskelse når du får den endelige regningen.

Norske tjenester Kommentar
Prisjakt Har stor bredde i prissøket. Schibsted-eid tjeneste.
Kelkoo Har stor bredde i prissøket. Er blant annet også i Belgia, Brasil, Danmark, Frankrike, Italia, Spania, Sverige, Storbritannia og Tyskland. Eid av Yahoo.
Google Shopping Googles shopping-tjeneste. Stor bredde.
Klarna Tidligere Prisguiden.

Prissammenligning i andre land:

Sverige  
Prisjakt.nu  
Pricerunner.se  
Google Shopping  
Danmark
Kelkoo.dk
Pricerunner.dk
Google Shopping
England
Pricerunner.com
Pricegrabber.co.uk
Kelkoo.co.uk
Shopping.com
Google Shopping
Shopzilla
I USA
Pricegrabber.com
Shopping.com  
Shopzilla  

 

Se også:

Rabattguide - slik får du dem

Kredittkort: Rabatter og andre fordeler du får i kredittkortene

Anbudstjenester

Rabatt-tjenester:

Penger tilbake / Cashback

Oversikt over hvor du får rabattkoder

Oversikt over dagligvarebonuser

Kjøpsutbytte

Kalkulator:

Rabattkalkulator
Med rabattkalkulatoren kan du se hvor mye du kan spare ved å utnytte deg av alle rabattmuligheter som finnes.