Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Du kan enkelt få rabatt i flere hundre nettbutikker. Alt du trenger å gjøre er å gå via en nettside eller bruke et kredittkort for å få rabatten.

Det er flere nettsteder og kredittkort som gir penger tilbake, eller cashback/kickback. Dette gis av en hel rekke nettbutikker, der opp til 280 nettbutikker kan delta i de enkelte konseptene.

Rabattene gis enten i form av en prosentvis reduksjon i prisen, eller som et standard kronebeløp (sjeldent). Cashbacken ligger på noen få prosent, sjeldent over 10 prosent.

Grunnlaget for rabatten er normalt eks mva, frakt, og eventuelle andre avgifter. Hvis en vare koster 1000 kroner, er prisen eks mva 800 kroner. Det er da sistnevnte beløp du får cashback avregnet av.

Ved et kjøp får du tilbakeført penger eller bonus, slik at det i praksis fungerer som en rabatt. Pengene du får du enten utbetalt, eller du får den som poeng som du må bruke i noen bestemte butikker (gjelder SAS og Norwegian.

Dette er mye av det samme som skjer når du bruker rabattkoder som du finner på en rekke andre nettsteder. Les mer om rabattkoder (rabattkuponger) her.

Dette gjør du for å få cashback

For å få cashback må du logge deg inn på nettstedet som tilbyr dette. Deretter går du inn på omtalen av den aktuelle nettbutikken, og følger lenken som står der. Da blir du registrert som berettiget til å få cashback.

Du må ikke gå via noen andre nettsteder før du går inn på nettsiden der du skal gjennomføre kjøpet. Bruker du Adblock kan det medføre at du ikke kan spores, og dermed mister rabatten. Du kan heller ikke bruke rabattkoder fra andre alternativer, du kan altså ikke kombinere flere.

Du kan også installere en nettleserplugin for at du automatisk skal få varsel om at du er i en nettbutikk der du kan få penger tilbake. 

Hvor mye kan du spare

Selv om ikke cashbacken ikke blir så stor i kroner, er fordelen at det er svært så enkelt å skaffe seg disse rabattene. Skal det bli mye penger av det må du være flink til å benytte deg av de små rabattene ofte. Skal du handle på nettet bør du alltid sjekk om du kan få rabatt via et slikt konsept.

Får du 5 prosent rabatt på 1000 kroner, gir det en rabatt på 50 kroner. Skal du komme opp i 500 kroner, må du benytte deg av dette 10 ganger. Men det må du veie opp mot at alt du trenger å gjøre er å gå igjennom nettstedet som tilbyr denne rabatten.

Oversikt over tilbyderne

Denne er delt inn i to:

  • Nettsteder som tilbyr penger tilbake
  • Kredittkort som tilbyr penger tilbake. Da får du penger inn på kredittkortkontoen, som reduserer gjelden eller bare står som et innskudd.

På alle nettstedene og kredittkortene er det enkelt å se hvilken rabatt du får siden denne blir oppgitt som en prosent.

På SAS tjenes det opp poeng. Det kan se ut som om du tjener mye siden det gis mange poeng. Men verdien av ett poeng er bare omtrent 0,7 øre. 100 poeng er verdt omtrent 7 kroner. For å kunne regne det om til en rabattsats har vi utviklet en egen kalkulator for det formålet.

Med SAS EuroBonus-kalkulatoren kan du beregne hva poengene gir i prosentvis rabatt på det kjøpet du gjør.

Egne nettsteder for Penger tilbake:
Nettsted Krav Kommentar
Norsk Familieøkonomi Koster 480 kroner å være medlem. Har omtrent 50 nettbutikker. Bonusen kan tas ut først når den har nådd 150 kroner.
Norwegian Reward Gratis å være medlem. Har omtrent 20 partnere. Penger tilbake tjenes opp som Cash Points, som kan brukes på flybilletter og tilvalgstjenester i Norwegian.
SAS EuroBonus Gratis å være medlem. Har omtrent 280 nettbutikker. Penger tilbake tjenes opp som EuroBonus, som kan brukes på flybilletter og tilvalgstjenester i SAS.
Trumf Gratis å være medlem. Har omtrent 240 nettbutikker. Rabatten blir gitt som Trumf.
Kredittkort med penger tilbake
Remember Må ha kortet. Omtrent 220 nettbutikker. Opptjente rabatter blir utbetalt hver måned.
Gebyrfri Visa Må ha kortet. Har tilgang til Santander CashBack med omtrent 150 nettbutikker.
Santander Flexi Visa Må ha kortet. Har tilgang til Santander CashBack med omtrent 150 nettbutikker.
Santander Red Må ha kortet. Har tilgang til Santander CashBack med omtrent 150 nettbutikker.

I Kredittkortet Remember heter konseptet Remember Reward, og du må ha innvilget kredittkort for å kunne bruke dette.

 

Les mer om:

Guide til SAS EuroBonus

Guide til Norwegian Reward

Se også:

Anbudstjenester
Anbudstjenester kan gjøre det lettere for deg å finne det beste tilbudet.

Prissammenligningstjenester
Her kan du sjekke priser i en rekke bransjer, med et stort antall nettbutikker på en rask og enkel måte.

Rabattkoder
På rabattnettsteder får du en oversikt over en rekke rabattkoder, og mer generelle tilbud som du kan benytte deg av.

Les mer om kredittkort:

Guide til kredittkort
Les mer om kredittkort.

Fordeler i kredittkortet
Mange kredittkort har gratisfordeler. Les mer om dem her, og andre kommentarer til kredittkortet.

Markedsoversikter:

Finn beste kredittkort
Her kan du finne ut hvilket kort som er best for deg. Legg inn dine egne forutsetninger for bruk av kortet, og se hvordan de forskjellige kortleverandørene kommer ut av det.

Kalkulator:

SAS EuroBonus-kalkulator
Kalkulatoren hjelper deg til å beregne riktig rabattverdi når du både mottar og bruker SAS EuroBonuspoeng.