Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Unngå stress med handel fra sofakroken.

Stadig flere nordmenn handler nå på nett i tillegg til i fysiske butikker, og vi handler også stadig mer på nettet.

Fordelene med netthandel er at du kan shoppe fra sofakroken, og at du lettere kan sammenligne priser ved netthandel sammenlignet med om du skulle sjekke priser i mange fysiske butikker. I mange tilfeller, og særlig på enkelte varegrupper, får du produktet billigere dersom du handler på nett.

Prissammenligning: På nettet er det nettsteder som gjør det lettere for deg å sammenligne priser. Les mer om de ulike prissammenligningstjenestene.

Anbudstjenester: Også når det kommer til håndverkere og andre typer tjenester, kan du gjøre en del av jobben på nettet. Nærmere bestemt via såkalte anbudstjenester.

Nettauksjoner: Du kan også handle på nettet via nettauksjoner, slik som for eksempel Netthandelen, eBay og QXL.

Rabatter og tilbud: Dersom du vil gjøre netthandelen billigst mulig, bør du sjekke ut nettsider som har oversikter over rabattkoder som du kan bruke i forskjellige nettbutikker.

Toll og moms: Mange nordmenn handler også fra utenlandske nettbutikker. Da kan du få tak i ting du ikke så lett får kjøpt i Norge, og kanskje også til en lavere pris. Men skal du shoppe fra utlandet, må du sette deg inn i toll- og momsreglene som da gjelder.

Angrerett: Handler du på nettet har du angrerett på kjøpet i 14 dager. Så lenge varen ikke er skadet kan du levere den tilbake.

Unngå nettsvindel: Når du ikke står ansikt til ansikt med selgeren, kan det være en større fare for å bli lurt. Sjekk derfor ut hvilke tips som gjelder for å handle sikkert, og unngå svindel ved netthandel.

 

Les mer om netthandel:

Sikker netthandel

Kjøpsforsikring i kredittkort

Prissammenligningstjenester

Nettauksjoner

Tollregler ved netthandel

Anbudstjenester

Kuponger

Nettauksjoner

Se mer på andre nettsteder:

Forbrukerrådet - Netthandel

Forbruker Europa - Netthandel

Kalkulator:

Tollvesenets importkalkulator

Lover:

Forbrukerkjøpsloven

Kjøpsloven