Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Med Smarte Pengers rabattsøk er det svært enkelt å finne frem i rabattjungelen. Du finner du over 3.000 avtaler fra over 200 steder som gir deg bonus eller rabatter.

Rabattsøket er et effektivt verktøy for å sikre deg at du skaffer deg de rabattene du enkelt kan få. Det er ikke alltid du får så stor rabatt. Til gjengjeld kreves det svært liten innsats for å få tak i rabattene. I løpet av et år kan dette vokse til en anselig sum.

I resultatet av søket får du opp det viktigste om avtalene. Det er alltid opp en kort beskrivelse av hva du får i rabatt eller bonus. I tillegg er det med en lenke til avtaleinnehaverens (den som har fremforhandlet avtalen) omtale av rabatten. Via denne lenken får du utfyllende informasjon om avtalen, og hva du skal gjøre for å få rabatten. For eksempel å legge inn en rabattkode, eller en annen referanse.

I rabattsøket legger vi inn rabattavtaler som har et mer langsiktig preg. Vi legger ikke inn rabattavtaler som må benyttes innen en tidsfrist på noen få måneder.

Størst rabatt trenger ikke å være billigst

Det er Ikke alltid lett å vite hva som er rabatten, I mange tilfeller er informasjon om hva som er rabatt vanskelig å se. I en del andre tilfeller kan rabatten se større ut enn det den er. For eksempel når samlerabatter i forsikring ser ut som en rabatt i beskrivelsen av avtalen, men er noe man får for å samle flere forsikringer.

Gå til rabattsøket.

Du kan søke på tre forskjellige måter:

  1. Du kan søke etter rabatt på et produkt eller en tjeneste.
  2. Du kan søke etter rabatter fra en enkelt avtaleinnehaver (den som har fremforhandlet avtalen).
  3. Du kan søke blant dem som tilbyr fordelen (altså produktet).

Eksempel på hvordan du kan søke

Her tar vi utgangspunkt i drivstoff.

Søker du etter drivstoff under "Produkt" får du opp over 50 rabattavtaler på drivstoff. Disse blir sortert etter navnet på den som har fremskaffet avtalen (Avtaleinnehaveren).

Du kan spesifikt søke på Esso. Da får du opp alle rabattavtaler som Esso har. Der vil du finne 21 avtaler, som er sortert etter der du kan få rabatten.

Du kan også sjekke om for eksempel en organisasjon har en drivstoffavtale. Søker du på Coop ser du at det er to rabattavtaler på drivstoff. 40 øre i rabatt på Circle K, og 35 øre i rabatt på Esso. Her blir listen sortert etter tilbyderne (som Esso).

Hva får du rabatter på?

Det er en lang rekke produkter og tjenester som du får rabatter og andre fordeler på. I rabattdatabasen ligger det over 250 forskjellige typer varer og tjenester det gis rabatter på.

Det er noen avtaletyper som det er klart flere av enn andre. Noen kan vi kalle hovedgrupper, som har mange undergrupper. Nedenfor har vi satt opp de største gruppene, med rabatt-typer som hører inn under hovedgruppen. Klikker du på lenkene, får du opp alle rabattavtalene innenfor denne gruppen.

Det kan bli veldig mange treff på hovedgruppene, slik at det lønner seg i størst mulig grad å søke på underkategorier.

Rabatt-type Undergrupper
Bil Bilberging, bildeler, bildeling, bilforsikring, bilglass, bilkjøp, billån, bilrekvisita, bilstereo, bobil, dekk og felg, drivstoff, EU-kontroll, felgretting, leiebil, olje, parkering
Forbrukerlektronikk Data, mobilt, lyd & bilde, hvitevarer, programvare
Hus og hage Alarm, bad, blikkenslager, boligsjekk, byggevarer, bygningskontroll, fliser, garasje, garderobe, glass, hage, håndverkere, hjemmetjenester, innboforsikring, innemiljøsjekk, interiør, jernvare, kjøkken, lamper & belysning, lås, markiser, planter, radonmåling, sikkerhetsprodukter, solskjerming, stein & heller, stiger, strøm, strømstyring, taksering, varmepumpe, ventilasjon, VVS
Interiør Fliser, lamper & belysning, maling, møbler
Kultur Danseforestillinger, galleri, glasskunst, kinobilletter, kulturarrangementer, museum, opera, teater
Lån Båtlån, billlån, boliglån, forbrukslån
Opplevelser Aktivitet, akvarie, badeland, billetter, bowling, fornøyelsespark, museum, severdighet
Personforsikring Barneforsikring, behandlingsforsikring, dødsfallforsikring, kritisk sykdom, uføreforsikringer
Personlig pleie Apotek, frisør, hudpleie, kosmetikk, parfyme, skjønnhetssalong, solbeskyttelse
Reise Cruise, ferge, feriebolig, fjellstuer, fly, hotell, leiebil, pakketur, reiseforsikring, reiseprodukter
Skadeforsikring Advokatforsikring, bilforsikring, båtforsikring, bobilforsikring, campingbilforsikring, campingforsikring, forbrukerkjøpsforsikring, fritidsboligforsikring, hussopp-forsikring, innboforsikring, MC-forsikring, reiseforsikring
Sport & Fritid Alpinanlegg, campingutstyr, fiskeutstyr, golf, jakt & fiske, jaktutstyr, løpesko, ski, sykkel

 

Typer avtaleinnehavere

Det er flere typer organisasjoner/foreninger/andre som forhandler frem fordeler. I rabattdatabasen kaller vi de avtaleinnehavere. Det er omtrent 200 ulike aktører som ligger i rabattdatabasen som har fremforhandlet en eller flere rabattavtaler.

Kostnaden for å melde seg inn er helt forskjellig. Dette kan dreie som om alt fra gratis til mange tusen kroner. I mange tilfeller er det heller ikke bare å melde seg inn. I de fleste yrkesorganisasjonene er det gitte krav for å bli medlem.

De viktigste gruppene er:

  • Yrkesorganisasjoner
  • Interesseorganisasjoner/fordelsklubber
  • Boligbyggelag
  • Kredittkort
  • Rabattnettsteder
  • Aviser/magasiner

Her finner du en oversikt over alle som har fremforhandlet en avtale.

Rabattavtalen legges alltid inn på den avtaleinnehaveren som har inngått avtalen. Hvis det for eksempel er et fordelskort som også inngår i et annet medlemskap, vil fordelene bli presentert bare i fordelskort, ikke der fordelskortet inngår. 

Yrkesorganisasjoner

I yrkesorganisasjonene er det i de fleste tilfellene et profesjonskrav for å melde seg inn. Disse er mest interessant for dem som er medlem. Som oftest koster det såpass mye å bli medlem at rabattavtalene i seg selv ikke er nok til å melde seg inn. Det er kjernevirksomheten i disse yrkesorganisasjonene som gjør at du melder deg inn.

I rabattsøket tar vi ikke med kjernetjenestene til disse organisasjonene som en fordel.

På en del yrkesorganisasjoner med omfattende forsikringsavtaler, har vi laget en egen oversiktsside. Spesielt på innboforsikringer er det mange kollektive avtaler. Her finner du oversikt over hvilke organisasjoner dette gjelder.

Boligbyggelagene

Rabatter og fordelsavtaler er lagt til fordelskortet.no. Her har vi delt fordelene inn i to. Fordelene som alle har tilgang til ligger under fordelskortet.no. De som gjelder bare for det enkelte lokale boligbyggelagene ligger under disse. Men alle har tilgang til fordelsavtalene som ligger under fordelskortet.no. Her kan du se en oversikt over de sentrale avtalene.

Kredittkort

I de siste par årene har det blitt flere og flere som også tilbyr rabattavtaler i kortet. Dette gjelder blant annet kort som gir rabatt på bensinstasjoner, men rabattområdet har blitt kraftig utvidet. Alle rabattavtalene med kredittkort ligger i rabattdatabasen.

Kredittkort: Rabatter og andre fordeler du får i kredittkortene.

Penger tilbake / cashback

Ved å gå via spesielle nettsider kan du få rabatter i noen hundre nettbutikker. Rabatten er ikke så høy, men den er enkel å få tak.

Les mer om penger tilbake / Cashback.

 

Les mer om rabatter:

Rabatter
Det er mange måter å oppnå rabatt på. Her er en gjennomgang av de viktigste av dem.

Rabattdatabasen
I rabattsøket kan du enkelt søke gjennom over 3000 rabattavtaler. Dette kan både være rene rabatter, cashback/kickback, penger tilbake og andre fordelsavtaler. Du søke på tre forskjellige måter: Etter hva slags produkt eller tjeneste, etter hvem som har fremforhandlet avtalen, etter hvem som tilbyr rabattavtalen.

Kredittkort: Rabatter og andre fordeler
Mange kredittkort gir mange rabatter og andre gratisfordeler. Her får du en oversikt over hva de enkelte kredittkortene tilbyr.

Her får du rabatter
Denne oversikten viser hvem som har forhandlet frem tilbud og fordeler til sine medlemmer eller kunder. Det er disse du finner i rabattsøket når du velger Avtaleinnehavere.

Penger tilbake /Cashback
Med dette systemet får du penger tilbake på konto enten ved å gå via et nettsted, eller å betale med kredittvisse kort.

Rabattkoder
På rabattnettsteder får du en oversikt over en rekke rabattkoder, og mer generelle tilbud som du kan benytte deg av.

Dagligvarebonuser
De tre store dagligvaregrupperingene har alle forskjellige former for rabatter og bonuser.

Black Friday
På denne dagen (23-29 november) er det svært mange gode tilbud å få tak, men også tilbud som bare ser gode ut.

Kalkulatorer:

Rabattkalkulator
Med rabattkalkulatoren kan du se hvor mye du kan spare ved å utnytte deg av alle rabattmuligheter som finnes.

Kalkulator for dagligvarebonuser
Kalkulatoren regner ut hvor mye du får i bonus eller rabatt i de forskjellige dagligvarebutikkene.