Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Det er en voldsom mengde rabatter å få tak. Vi har samlet over 3000 rabattavtaler som du kan finne i rabattsøket.

Målet med rabattsøket er at du enklest mulig skal finne frem til faste rabatter som er interessante for deg. Vi har derfor gjort søket etter rabatter enklest mulig.

I resultatet av søket får du opp det viktigste om avtalene. Her vil det alltid være en lenke til avtaleinnehaverens (den som har fremforhandlet avtalen) omtale av rabatten. Via denne lenken får du utfyllende informasjon om avtalen, og hva du skal gjøre for å få rabatten. For eksempel å legge inn en rabattkode, eller en annen referanse.

Her finner du rabattsøket.

I rabattsøket legger vi inn rabattavtaler som har et mer langsiktig preg. Vi legger ikke inn rabattavtaler som må benyttes innen en tidsfrist på noen få måneder.

Kollektive avtaler (som for eksempel på innboforsikring) er med i rabattsøket. Dette er teknisk sett ikke en rabatt i forhold til et annet produkt, men vi tar det med likevel. Årsaken er at dette vil alltid være en billigere måte å gjøre det på enn å få en rabatt. Dessuten er det ikke lov å gi rabatter på priser på dødsfallsforsikring og uføreforsikringer (kun administrasjonskostnader).

Tips oss om rabatter

Ser du noen rabattavtaler som mangler, meld fra til oss. Meld også fra hvis det er en avtale som ikke gjelder lenger, eller er endret.

Send det til tips@smartepenger.no

Du kan søke på tre forskjellige måter:

  1. Du kan søke etter rabatt på et produkt eller en tjeneste.
  2. Du kan søke etter rabatter fra en enkelt avtaleinnehaver (den som har fremforhandlet avtalen).
  3. Du kan søke blant dem som tilbyr fordelen (altså produktet).

Størst rabatt trenger ikke å være billigst

Det er Ikke alltid lett å vite hva som er rabatten, I mange tilfeller er informasjon om hva som er rabatt vanskelig å se. I en del andre tilfeller kan rabatten se større ut enn det den er. For eksempel når samlerabatter i forsikring ser ut som en rabatt i beskrivelsen av avtalen, men er noe man får for å samle flere forsikringer.

Hva får du rabatter på?

Det er en lang rekke produkter og tjenester som du får rabatter og andre fordeler på. I rabattdatabasen ligger det over 250 forskjellige typer varer og tjenester det gis rabatter på.

Det er noen avtaletyper som det er klart flere av enn andre. Noen kan vi kalle hovedgrupper, som har mange undergrupper. Nedenfor har vi satt opp de største gruppene, med rabatt-typer som hører inn under hovedgruppen.

Rabatt-type Undergrupper
Bil Bilberging, bildeler, bildeling, bilforsikring, bilglass, bilkjøp, billån, bilrekvisita, bilstereo, bobil, dekk og felg, drivstoff, EU-kontroll, felgretting, leiebil, olje, parkering
Forbrukerelektronikk Data, mobilt, lyd & bilde, hvitevarer, programvare
Hus og hage Alarm, bad, blikkenslager, boligsjekk, byggevarer, bygningskontroll, fliser, garasje, garderobe, glass, hage, håndverkere, hjemmetjenester, innboforsikring, innemiljøsjekk, interiør, jernvare, kjøkken, lamper & belysning, lås, markiser, planter, radonmåling, sikkerhetsprodukter, solskjerming, stein & heller, stiger, strøm, strømstyring, taksering, varmepumpe, ventilasjon, VVS
Interiør Fliser, lamper & belysning, maling, møbler
Kultur Danseforestillinger, galleri, glasskunst, kinobilletter, kulturarrangementer, museum, opera, teater
Lån Båtlån, billån, boliglån, forbrukslån
Opplevelser Aktivitet, akvarie, badeland, billetter, bowling, fornøyelsespark, museum, severdighet
Personforsikring Barneforsikring, behandlingsforsikring, dødsfallforsikring, kritisk sykdom, uføreforsikringer
Personlig pleie Apotek, frisør, hudpleie, kosmetikk, parfyme, skjønnhetssalong, solbeskyttelse
Reise Cruise, ferge, feriebolig, fjellstuer, fly, hotell, leiebil, pakketur, reiseforsikring, reiseprodukter
Skadeforsikring Advokatforsikring, bilforsikring, båtforsikring, bobilforsikring, campingbilforsikring, campingforsikring, forbrukerkjøpsforsikring, fritidsboligforsikring, hussopp-forsikring, innboforsikring, MC-forsikring, reiseforsikring
Sport & Fritid Alpinanlegg, campingutstyr, fiskeutstyr, golf, jakt & fiske, jaktutstyr, løpesko, ski, sykkel

Typer avtaleinnehavere

Det er flere typer organisasjoner/foreninger/andre som forhandler frem fordeler. I rabattdatabasen kaller vi de avtaleinnehavere. Det er omtrent 200 ulike aktører som ligger i rabattdatabasen som har fremforhandlet en eller flere rabattavtaler.

Kostnaden for å melde seg inn er helt forskjellig. Dette kan dreie som om alt fra gratis til mange tusen kroner. I mange tilfeller er det heller ikke bare å melde seg inn. I de fleste yrkesorganisasjonene er det gitte krav for å bli medlem.

De viktigste gruppene er:

  • Yrkesorganisasjoner
  • Interesseorganisasjoner/fordelsklubber
  • Boligbyggelag
  • Kredittkort
  • Rabattnettsteder
  • Aviser/magasiner

Her finner du en oversikt over alle som har fremforhandlet en avtale.

Rabattavtalen legges alltid inn på den avtaleinnehaveren som har inngått avtalen. Hvis det for eksempel er et fordelskort som også inngår i et annet medlemskap, vil fordelene bli presentert bare i fordelskort, ikke der fordelskortet inngår. 

Yrkesorganisasjoner

I yrkesorganisasjonene er det i de fleste tilfellene et profesjonskrav for å melde seg inn. Disse er mest interessant for dem som er medlem. Som oftest koster det såpass mye å bli medlem at en rabattavtale i seg selv ikke er nok til å melde seg inn.

I rabattsøket tar vi ikke med kjernetjenestene til disse organisasjonene som en fordel.

På en del yrkesorganisasjoner med omfattende forsikringsavtaler, har vi laget en egen oversiktsside. Spesielt på innboforsikringer er det mange kollektive avtaler. Her finner du oversikt over hvilke organisasjoner dette gjelder.

Boligbyggelagene

Rabatter og fordelsavtaler er lagt til fordelskortet.no. Her har vi delt fordelene inn i to. Fordelene som alle har tilgang til ligger under fordelskortet.no. De som gjelder bare for det enkelte lokale boligbyggelagene ligger under disse. Men alle har tilgang til fordelsavtalene som ligger under fordelskortet.no.

Kredittkort

I de siste par årene har det blitt flere og flere som også tilbyr rabattavtaler i kortet. Dette gjelder blant annet kort som gir rabatt på bensinstasjoner, men rabattområdet har blitt kraftig utvidet. Alle rabattavtalene med kredittkort ligger i rabattdatabasen.

Kredittkort: Rabatter og andre fordeler du får i kredittkortene.

Penger tilbake / cashback

Ved å gå via spesielle nettsider kan du få rabatter i noen hundre nettbutikker. Rabatten er ikke så høy, men den er enkel å få tak.

Les mer om penger tilbake / Cashback.

 

Kalkulatorer:

Rabattkalkulator
Med rabattkalkulatoren kan du se hvor mye du kan spare ved å utnytte deg av alle rabattmuligheter som finnes.