object(stdClass)#4499 (10) { ["id"]=> string(3) "350" ["title"]=> string(23) "Articles Social Sharing" ["module"]=> string(23) "mod_coalawebsociallinks" ["position"]=> string(0) "" ["content"]=> string(0) "" ["showtitle"]=> string(1) "0" ["params"]=> string(2579) "{"themes_icon":"cws-circle-fadein","icon_size":"32","icon_align":"cw-social-mod-icon-ac","title_align":"cw-social-mod-title-ac","title_format":"3","display_bm_sec":"1","display_f_sec":"0","display_borders":"0","border_width":"1","module_width":"100","layout":"default","popup":"1","popup_follow":"0","google_alt":"0","title_default":"Anbefal denne siden","link_default":"","desc_default":"","border_color_bm":"C4C4C4","display_title_bm":"0","title_bm":"","title_color_bm":"444444","display_text_bm":"0","text_bm":"","app_id":"211371966021644","display_facebook_bm":"1","display_delicious_bm":"0","display_digg_bm":"0","display_google_bm":"1","display_linkedin_bm":"1","display_stumbleupon_bm":"0","display_twitter_bm":"1","include_twitter_js":"0","display_reddit_bm":"0","display_newsvine_bm":"0","display_email_bm":"1","display_pinterest_bm":"0","display_whatsapp_bm":"0","border_color_f":"C4C4C4","display_title_f":"0","title_color_f":"444444","title_f":"","display_text_f":"0","text_f":"","display_android_f":"0","link_android":"","display_behance_f":"0","link_behance":"","display_blogger_f":"0","link_blogger":"","display_contact_f":"0","link_target_contact":"self","root_contact":"http:\/\/","link_contact":"","display_dribbble_f":"0","link_dribbble":"","display_deviantart_f":"0","link_deviantart":"","display_designmoo_f":"0","link_designmoo":"","display_ebay_f":"0","link_ebay":"","display_facebook_f":"0","link_facebook":"","display_flickr_f":"0","link_flickr":"","display_google_f":"0","link_google":"","display_github_f":"0","link_github":"","display_instagram_f":"0","link_instagram":"","display_linkedin_f":"0","link_linkedin":"","display_lastfm_f":"0","link_lastfm":"","display_myspace_f":"0","link_myspace":"","display_mail_f":"0","link_mail":"","display_pinterest_f":"0","link_pinterest":"","display_rss_f":"0","root_rss":"http:\/\/","link_rss":"","display_spotify_f":"0","link_spotify":"","display_tripadvisor_f":"0","link_tripadvisor":"","display_twitter_f":"0","link_twitter":"","display_tuenti_f":"0","link_tuenti":"","display_tumblr_f":"0","link_tumblr":"","display_vimeo_f":"0","link_vimeo":"","display_youtube_f":"0","link_youtube":"","display_xing_f":"0","link_xing":"","display_customone_f":"0","text_customone":"","link_target_customone":"blank","root_customone":"http:\/\/","link_customone":"","icon_customone":"","icon_ext_customone":"","moduleclass_sfx":"","owncache":"1","cache_time":"10900","load_layout_css":"0","link_text_on":"0","link_nofollow":"nofollow","module_tag":"div","bootstrap_size":"0","header_tag":"h3","header_class":"","style":"0"}" ["menuid"]=> string(3) "735" ["name"]=> string(19) "coalawebsociallinks" ["style"]=> NULL }

Fra nyttår blir det lettere å finne priser på tjenester på tilbydernes hjemmesider.

Er du av den prisbevisste typen, har du sikkert merket at det ikke alltid er like lett å sjekke priser på for eksempel tannleger, eiendomsmeglere eller begravelsesbyråer.

Fra nyttår skal dette bli lettere. En del av de nevnte tjenestetilbyderne har nok allerede begynt å legge ut prisene sine på nett, men fra nyttår pålegges alle tjenesteytere å ha oppdaterte prislister på nett.

Må allerede ha prislister

Allerede nå er tjenestetilbydere som eiendomsmeglere og tannleger pålagt å gi prisinformasjon enten ved prisoppslag eller prisliste i forretningslokalet. Så dersom du for eksempel planlegger å selge hus i januar, skal du allerede nå  kunne sjekke prisene hos dine lokale eiendomsmeglere, dersom pris er vesentlig for ditt valg av megler. Og som nevnt har trolig flere allerede lagt ut sine priser på nett.

- Svært mange forbrukere bruker hjemmesidene til å orientere seg om tjenester og priser, og det er derfor naturlig og riktig å innføre en plikt til å ha prislisten der. For eksempel må nå banker og eiendomsmeglere legge ut prislisten på hjemmesiden sin, har forbrukerombud Gry Nergård påpekt i en pressemelding i forbindelse med endringene.

Dyre tjenester

Både eiendomsmeglertjenester, begravelser og tannhelsebehandlinger kan bli svært dyre for forbrukerne, så en mulighet til lett å finne frem til prisene på forhånd blir kjærkomment for mange.

- Dette vil også bedre konkurransen i markedet. Når prisene er tilgjengelige på nett, vil det være lettere å velge blant tilbud på tjenester som kan utgjøre en stor utgift for mange, eksempelvis tannlege- og begravelsestjenester, sier forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen i en pressemelding fra regjeringen.

Pliktig å gi priser til Finansportalen

Én annen viktig endring i den nye forskriften om prisopplysning for varer og tjenester er at banker nå er påkrevd å gi prisopplysninger til finansportalen.no, som samler og sammenligner priser om finansielle tjenester til forbrukere. Tidligere har det vært frivillig for bankene å levere prisopplysninger til portalen. 

Om ikke så lenge trenger du bare å gå på ett sted for å finne priser på tannlegetjenester også, da det for tiden jobbes med å opprette en elektronisk tannhelseportal.

Den nye forskriften omfatter prisopplysninger for varer, tjenester, kraft- og nettleieavtaler, tannhelsetjenester, serveringssteder og gravferd.

Les også:

Her er spotprisen på strøm lavest nå

Se hvem som flyr deg billigst til London

Markedsoversikter:

Boliglånskalkulator
Kalkulatoren viser de beste og de største lånegiverne innenfor 60 prosent og 75 prosent av markedsverdi, på forskjellige lånebeløp.

Boliglån - topplisten
Viser de fem beste bankene på fire forskjellige beløp, innenfor både 60 prosent og 75 prosent av markedsverdi.

Boliglånskommentar
Kommentarer til de enkelte bankene som er med i renteoversiktene. Du trenger ofte mer opplysninger om banken enn det som står i renteoversikten.