Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Når det kommer til shopping på nettet, må norske kvinner se seg slått. Menn netthandler dobbelt så mye som kvinner.

I fjor handlet nordmenn for hele 22 milliarder kroner på nett. Det er en økning på  30 prosent siden 2008, viser den nordiske E-handelsrapporten for 2012 fra Tollpost Globe og Post Nord.

Og det er altså mennene som er ivrigst. Norske menn handlet dobbelt så mye som kvinner på nett i 2011. Dette gjenspeiles muligens også i oversikten over hvilke varetyper som er mest vanlig for nordmenn kjøpe på nett.

Les hvordan du kan unngå svindel ved nettshopping her.

Her troner hjemmeelektronikk på toppen (51 prosent av de spurte oppga at de hadde kjøpt elektronikk på nett), mens klær og sko havner på en delt andreplass (30 prosent)

Nesten 10.000 kr. i snitt

Norske menn er den gruppen som bruker aller mest penger på netthandel. De brukte i snitt 9512 kroner på nettkjøp, mens den gjennomsnittlige nordiske forbrukeren brukte 5248 kroner.

- Halvparten av alle nordmenn kjøpte produkter i utenlandske nettbutikker, trolig fordi få virkelig store e-handelsfirmaer er etablert i landet vårt og for å unngå de høye prisene i hjemlandet. Uansett hvor på nettet nordmennen handler, foretrekker de å betale med kredittkort, sier markedsanalytiker i Tollpost Globe, Kristin Anfindsen i en pressemelding.

Du kan lese om fordelen med å handle med kredittkort i denne artikkelen.

Les også hvordan du klager på utenlandskjøp

Om E-handelsrapporten

5000 respondenter - i både Norge, Sverige, Danmark og Finland - har blitt telefonintervjuet om sine netthandelvaner i undersøkelsen.

 

Se også:

Netthandel

Kalkulator:

Netthandelskalkulator import
Hvis du flytter til den såkalte Tiltakssonen i Finnmark og Nord-Troms får du en rekke økonomiske fordeler. Du får både skattemessige fordeler og nedskriving av gjeld til Lånekassen.