Det er gjort mange undersøkelser på hvor mye du får for bilen din ved innbytte. De viser at det er store forskjeller mellom de ulike forhandlerne.

De fleste skal selge en bil når de skal kjøpe en ny. Da er det som oftest mye større forskjell på innbytteprisen enn på nybilprisen. En forskjell på to prosent på nybilprisen drukner fort i forskjeller på titusener på innbytteprisen.

Det er mest sannsynlig at merkeforhandleren gir det beste tilbudet på bilen din. Men det finnes mange unntak, slik at du på ingen måte må ta dette for gitt.

Det du må gjøre å kontakte flere forhandlere for tilbud både på den nye bilen og din egen bruktbil. Størrelsen på mellomlegget blir avgjørende for hvilken forhandler du skal velge.

Husk på at selv om alle kommer med seriøse takster er det hva mellomlegget ditt blir som er det interessante for deg. Selv om en takst gir en god forklaring på at innbytteprisen ikke skal være høyere, er ikke det som er det viktigste for deg. Det er hva du får for bilen din som er din eneste rettesnor.

Årsakene til forskjellige verdivurderinger er mange.

  • Fradrag for kjørte kilometer
  • Småskader på bilen vurderes vidt forskjellig. Noen trekker enormt mye for småbulker som man nesten ikke legger merke til. I slike tilfeller er det åpenbart at fratrekket er mye større enn markedsforringelsen.
  • Forskjellige vurderinger av hvor lettsolgt den er
  • Finner ikke de samme feilene
  • Kan være forvirring om modellene, spesielt hos forhandlere som ikke omsetter merket.
  • Etterspørselen kan variere lokalt.

Gjennom nettstedet Nettbil.no er det over 400 forhandlere som kan by på bilen din. Før bilen legges ut for bud får du et prisestimat, og det tas en vurdering av NAF. Deretter kan du få bud, som du i så fall må godta innen 24 timer.

Privatsalg

Du bør også sjekke hva du kan få for bilen ved å selge den privat. Å sette inn en bilannonse for å lodde stemningen er billig. Dette lønner det seg å gjøre rett etter at du har gått en runde med alle aktuelle forhandlere. Da vet du eksakt hva du må ha for at et privat salg skal være lønnsomt for deg.

Sjekk på bilpriser på nettet

Nettet i seg selv er også en meget god kilde for å danne seg en oppfatning av hva bilen din er verdt. Du kan regne med at en bilforhandler legger på 15-20 prosent på det den kjøper inn bilen for. Du må altså trekke fra 15 til 20 prosent på bilforhandlerens priser for å få en indikasjon om hva bilen din er verdt.

Les mer om bruktbilpriser her.

 

Se også:

Kjøp av bil

Kjøp av bruktbil

Skal du kjøpe ny eller brukt bil?

Kjøp av ny bil

Hvor er det tryggest å kjøpe bruktbil

Bruktbilpriser

Kalkulatorer:

Beregn bruktbilprisen
Legg enten inn registreringsnummeret og kilometerstand i fanen «Ny verdivurdering». Eller velg modell, kilometerstand og utstyr under «Manuell verdivurdering».

Bilkostnadskalkulator brukt bil
Kalkulatoren hjelper deg til å beregne de årlige utgiftene på bruktbil. Her finner du felter for alle kostnadskomponenter på bil. Kalkulatoren kan også beregne sannsynlige reparasjonsutgifter ut fra bilklasse og kjørelengde.

Bilkostnadskalkulator ny bil
Kalkulatoren hjelper deg til å beregne de årlige utgiftene på ny bil. Her finner du felter for alle kostnadskomponenter på bil. Kalkulatoren kan også beregne sannsynlige reparasjonsutgifter ut fra bilklasse og kjørelengde.