Det er mange enkle tiltak som du kan gjøre når du skal ha visning ved salg av bolig.

Når du skal ha visning skal du ha gjort alt som er nødvendig av reparasjoner, oppussinger og vedlikehold. Da er det bare å sørge for at det rent overfladiske ser lekkert ut.

At boligen ser innbydende ut når folk kommer inn er viktig for hvordan de bevisst og ubevist danner seg et inntrykk av boligen. Også selv om de leser boligsalgsrapporten og gjør egne undersøkelser i boligen.

Å ha en godt stylet bolig er også viktig når det skal tas bilder til boligannonsen.

Les mer om boligsalg:

Større tiltak du bør gjøre før du selger

Små tiltak du kan gjøre rett før du selger

Det er fortsatt en rekke ting du skal gjøre når du skal vise frem boligen. Det er ingen av dem som er vanskelig å gjennomføre.

Rydd

Det er viktig med et godt førsteinntrykk. Alt skal være ryddig både innvendig, utenfor, og i en eventuell oppgang.

Lyset i boligen

La det slippe inn mest mulig lys. Har du tunge, mørke gardiner, bytt ut dem med lyse. Trekk fra gardinene, og ta bort ting fra karmen.

Er det vinter så sørg for at belysningen er god.

Romfølelsen

Ta ut mange av møblene, og annet «unødvendig» stæsj. Det er viktig at boligen ser romslig ut. Overflødige møbler kan du plassere i bod eller på loft. Eventuelt på et selvbetjent lager inntil boligen er solgt.

Personlige ting

Ta også vekk private bilder fra veggene. Vurder i tillegg alt annet som henger på veggene. Det er best å ha en nøytral stil.

Duft

Det skal dufte godt og nyvasket.

Blomster

Sett inn blomster, gjerne flere steder i boligen.

Kjæledyr

Alle kjæledyr bør holdes vekk.

Kjøp av boligstyling

Du kan også leie profesjonell hjelp til å style opp boligen din. Hvor mye dette koster avhenger av størrelsen på boligen din, og hva slags type styling du bestiller.

Hvis du bare skal få tips og råd om hvordan du skal ordne boligen til visningen koster dette ikke så mye.

Mange eiendomsmeglere har avtaler med boligstylister. Noen har også en viss hjelp inkludert i prisen.

Hvis du skal style opp boligen med møbler, bilder etc blir kostnaden høyere, og det koster nødvendigvis mer jo flere kvadratmeter og rom som skal styles.

For en ettroms leilighet koster det omtrent 10.000 kroner for full styling. Etter undersøkelser å dømme koster det omtrent 2000 kroner ekstra per rom. Altså at en treroms vil da ligge på rundt 14.000 kroner. En enebolig koster det fra 25.000 kroner å style.

Om det lønner seg i leie inn en profesjonell stylist kan man ikke være sikker på.

Der hvor prisene er høye vil kostnaden til stylist gå ned i forhold til prisen. Det gjør det relativt mer sannsynlig at du vil tjene på stylingen der.

Sett at du skal selge en enebolig til 8 millioner kroner, og stylingen koster 30.000 kroner. Da koster stylingen 3,75 promille av salgssummen. Så da er spørsmålet vil du i gjennomsnitt få 3,75 promille i ekstra salgssum ved å leie inn denne stylisten.   

I mange noe dyrere strøk er nok dette svært sannsynlig. Det er også et poeng at mange andre bruker styling. Og da er kan det være ensa viktigere at du gjør det for å kunne konkurrere med andre boliger som er til salgs.

Få tilbud fra eiendomsmeglere
Spar penger på å få tilbud fra flere eiendomsmeglere.
En kommersiell tjeneste med Tjenestetorget