Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

I de aller fleste tilfeller må du bestille hotellrom på nettet for å få de laveste prisene.

Hotellpriser kan variere noe voldsomt – blant annet etter årstid, om det er turistsesong eller for eksempel om det er store konferanser eller arrangementer i byen eller området du skal bo. Det er også vanlig at hotellrom er billigere i helgen enn ukedager, fordi det er mange forretningsreisende i uken.

Ofte vil det være smart å være tidlig ute med å bestille rom, for å sikre seg en god pris. I andre tilfeller igjen du spare penger på å bestille rom i siste liten. Men akkurat dette kan være et sjansespill, og passer definitivt ikke for barnefamilier, for eksempel.

Sjekk flere hotellsøkemotorer

Du bør sjekke priser på flere hotellsøkemotorer, da prisene vil mest sannsynlig vil variere mellom dem. Men det kan også være en idé å sjekke opp priser på hotellets egne nettsider, da det noen ganger kan slik være at de ønsker å tilby de beste prisene selv.

Noen hoteller og hotellkjeder har også jevnlige kampanjetilbud, som det kan være verdt å følge med på. Og den beste måten å gjøre det på, er å melde seg på nyhetsbrev som hotellet sender ut.

Les mer om hotellsøk

Ta kontakt med hotellet

Du bør sjekke ut når det er turistsesong eller større arrangementer, og reise utenom disse tidspunktene, hvis du vil ha et billigst mulig hotellrom. Spesielt når det er lavsesong, kan det også være lurt å ta direkte kontakt med hotellet, for å få et godt tilbud. Da vil hotellet være interessert i å fylle opp rommene sine.

Prøver du å prute, vil du også ofte få til svar at du må bestille på nett for å få laveste pris, eller at de ikke kan gi deg en bedre pris enn billigste nettpris. Men det koster ikke noe å prøve.

Følger prisene for deg

Prisene på hotellrom kan variere voldsomt nærmest fra dag til dag. Hvis du ikke orker å gjøre jobben med å følge med på hotellprisene selv, så finnes det nå en nettside som gjør denne jobben for deg: Tingo.com.

For å benytte deg av denne tjenesten, må du ha sett deg ut et bestemt hotell, og bestille hotellrom gjennom Tingo. Deretter følger Tingo med på prisene for deg frem mot ankomstdato, og avbestiller og bestiller automatisk på nytt når det er mulighet til å få et billigere rom. Du vil få refundert pengene du sparer på at Tingo bestiller et billigere rom for deg.

Andre rabattmuligheter

Et annet eksempel på en nettside hvor du kan få svært gode rabatter på hotellrom, er hotwire.no. Det spesielle med dette nettstedet, er at du ikke får vite det eksakt navnet på hotellet – og beliggenheten – før etter at bestillingen er gjennomført. Men du kan velge område, ønskede fasiliteter og antall stjerner, og så lover hotwire at de skal sikre deg den laveste prisen du kan få. På priceline.com tilbyr hotellrabatter med mange av de samme lignende vilkårene som hotwire.

I dag kan du også få en god del tilbud på hotellovernattinger gjennom forskjellige deals, som for eksempel Groupon og Letsdeal.

Betaling

Det er ulik praksis for betaling av hotellrommet. Mange krever at du betaler rommet (eller deler av beløpet) ved bestilling. På noen nettsteder trenger du ikke betale før du sjekker ut av hotellet. Dette er det mest fleksible for deg.

Det er blitt mer vanlig at du får en bedre pris hvis du forhåndsbetaler hotellet. Da må du vurdere prisforskjellen mellom det forskuddbetalte og etterskuddsbetalte. Hvis du er 100 prosent sikker på at du skal dra er dette en mulighet for å få en meget god pris.

Avbestillingsreglene er viktig hvis du har forskuddsbetalt. Her er det ulike regler som gjelder, dette avhenger av hotellet. Hvis du har fått hotellet billigere fordi du har forskuddbetalt, er gjerne dette ikke refunderbart.

Kan lønne seg med pakkereise

Dersom du oppdager et spesielt godt tilbud, bør du være litt på vakt. Er det for eksempel slik at hotellet for eksempel ligger veldig usentralt? Men dersom du synes det er greit å måtte bruke litt tid på å reise inn til sentrum, er det altså penger å spare på å bo litt usentralt.

I noen tilfeller kan det lønne seg å bestille hotell sammen med fly, som en pakkereise. Dette er det også andre fordeler med, blant annet at det er lettere å klage på pakkereiser enn når du har bestilt reise og opphold separat.

Les også:

Hotellsøk

Pakkereiser

Pakkereise eller bestille separat?

Restplasser