Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

En rabattkode eller en rabattkupong er en kode som gir deg rett til å få en rabatt i en nettbutikk.

Det er mange nettsider som har spesialisert seg på å vise frem rabattkoder. I de fleste nettbutikkene finner du nå et felt for en rabattkode. Fyller du inn denne koden får du automatisk den rabatten som hører til denne koden.

Rabattkoder er helt gratis å bruke. Alt du trenger er å vite den korrekte koden for å få rabatten, eller en annen fordel ved kjøp av varen. En rabattkode er i praksis det samme som en fysisk kupong som du klipper ut, og tar med deg. Forskjellen er bare at det i nettbutikker brukes en kode i stedet for papir.

Hvor store avslag du kan få varierer sterkt. Dette kan være fra noen få prosent, til store avslag ved spesielle tilbud.

På nettet er det mange nettsteder som gir en oversikt over rabattkoder. På nettstedene vil det vanligvis også være en oversikt over forskjellige tilbud. Disse er ikke avhengig av å bruke en kode. Som oftest er ikke tilbudene eksklusive for nettstedet der du finner tilbudet, men kan stå flere steder. Også på tilbyderens nettsted.

Tidsbegrenset

Hvor lenge kodene varer er helt forskjellig. Mange av tilbudene varer i bare noen dager. Andre varer i en lengre periode.

Det er vanlig at utløpsdatoen står sammen med omtalen av rabatten

Nettsteder med kode- og tilbudsoversikter

Fordelen med nettsteder er at de kan gi deg en rask oversikt over hvilke rabatter og tilbud som er i markedet. Spesielt hvis du sjekker flere nettsider. Mange av rabattene og tilbudene er de samme, men det er også en del forskjellige. Noen tilbud skal også være eksklusive, da blir de i så fall merket.

Det er viktig å raskt kunne finne butikkene du er ute etter, slik at nettstedet bør ha både søkefunksjon og en butikkoversikt. Det er også praktisk å ha en kategorioversikt. Varsling om nye tilbud fra bestemte butikker er også en meget praktisk funksjon.

Det er også vanlig at de har oversikt over kampanjer, som du også kan bli varslet om.

Kodene du finner trenger du bare å kopiere, og legge den inn i nettbutikken ved kjøp. Da skal det korrekte avslaget komme automatisk.

I oversikten under har vi tatt med den viktigste aktørene i dette markedet. I den finner du lenker til selve nettstedet, butikkoversikten og kategorioversikten. Til høyre har vi satt opp noen av de viktigste egenskapene ved nettsiden.

Nettsted Kommentar
Aftenposten rabattkoder Butikker Kategorier søk, kategorier
CupoNation Butikker * søk, kategorier, favorittbutikker, topp 20
Dagbladet Rabattkoder Butikker Kategorier Søk, kategorier, mest populære
Nettavisen Rabattkoder Butikker Kategorier søk, kategorier, topplisten, favoritter
Rabattkoder Butikker * søk, kategorier, populære rabattkoder
Rabattkoder TV2 Butikker * Søk, 20 beste, mest populære
VG Rabattkoder Butikker Kategorier søk, kategorier, favoritter

Se også Penger tilbake / Kickback

Mange av de samme aktørene som benytter seg av rabattkoder, gir også rabatt når du har logget deg inn på nettsteder for dette. På disse nettstedene finner du en oversikt over alle nettbutikker som gir rabatt. Alt du trenger å gjøre er å være logget inn på denne nettsiden før du går til den aktuelle butikken for å handle.

Det er en rekke nettsteder du kan gå via for å få rabatter. Disse rabattene ligger også i Smarte Pengers rabattdatabase. Der kan du sammenligne hvor store rabatter du får på de enkelte tilbyderne. Denne rabatten kan du så sammenligne med hvilken rabatt du får på rabattkuponger.

Les mer om Penger tilbake / Kickback.

 

Les mer om rabattmulighetene:

Rabattdatabasen
I rabattsøket kan du enkelt søke gjennom over 3000 rabattavtaler. Dette kan både være rene rabatter, cashback/kickback, bonuser og andre fordelsavtaler. Du søke på tre forskjellige måter:

  • Type produkt eller tjeneste
  • Hvem som har fremforhandlet avtalen
  • Hvem som tilbyr rabattavtalen.

Kredittkort: Rabatter og andre fordeler
Mange kredittkort gir mange rabatter og andre gratisfordeler. Her får du en oversikt over hva de enkelte kredittkortene tilbyr.

Penger tilbake /Cashback
Med dette systemet får du penge tilbake på konto enten ved å gå via et nettsted, eller å betale med kredittvisse kort.

Dagligvarebonuser
I de store dagligvaregrupperingene kan du få litt rabatt.

Her får du rabatter
Denne oversikten viser hvem som har forhandlet frem tilbud og fordeler til sine medlemmer eller kunder. Det er disse du finner i rabattsøket når du velger Avtaleinnehavere.

Kalkulatorer:

Rabattkalkulator
Med rabattkalkulatoren kan du se hvor mye du kan spare ved å utnytte deg av alle rabattmuligheter som finnes.

Finn beste kredittkort
Her kan du finne ut hvilket kort som er best for deg. Legg inn dine egne forutsetninger for bruk av kortet, og se hvordan de forskjellige kortleverandørene kommer ut av det.