Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Oversikt over hvor du får kjøpt gavekort, og hvilke egenskaper ved kortene du bør være klar over.

Denne artikkelen blir oppdatert her: Guide til kjøp av gavekort

Gavekort kan være fint å kjøpe, hvis man ikke vet hva man skal kjøpe i gave til noen.

Fordeler

Den store fordelen med å gi bort et gavekort, er at de selv kan velge det de har lyst på.

I dag har du også muligheten til å gi gavekort som kan brukes i alle butikker på et kjøpesenter, så dersom mottakeren virkelig ikke finner noe han eller hun har lyst på før utløpstiden går ut, kan han eller hun i «verste fall» bruke gavekortet på senterets matvarebutikk. Det finnes også gavekort som kan brukes i samtlige butikker som tar kort.

Salg
Én fordel med å gi gavekort til jul, kan være at mottakeren får mer for pengene etter jul når det er romjuls- eller nyttårssalg. Eller at mottakeren venter ut et godt tilbud. Men sjekk hvilke vilkår butikken opererer med når det gjelder gavekort og salg.

Visa- og Mastercard-gavekort
Det er også mulig å bestille Visa- og Mastercard-gavekort, som fungerer som forhåndsbetalte betalingskort. Du velger selv hvilket beløp du vil legge inn. Fordelen med denne type kort er at du i praksis kan bruke det hvor og når du vil - også i utlandet - siden du kan betale med kortet alle steder de tar Visa og Mastercard.

Kontanter eller gavekort

Kontanter har den fordelene at de kan brukes overalt. Et gavekort vil jo alltid ha visse begrensninger. Men et spørsmål er hvordan mottaker oppfatter gaven. Vil mottaker synes det er mer som en gave hvis du gir et gavekort, eller ønske mottaker kontanter.

Egenskaper

Kostnader
Vær oppmerksom på at det kan være visse kostnader forbundet med noen kort, slik som blant annet Visa SpendOn (du finner den i gavekortoversikten under). Det vil kort sagt si at dersom du ikke bruker gavekortet innenfor et gitt tidsrom - for eksempel tre måneder - så må du begynne å betale et månedlig administrasjonsgebyr på ti kroner. Etter et gitt antall transaksjoner (tre, i tilfellet SpendOn), må du også betale tre kroner per transaksjon du gjør.

Utløpstid
Du bør også sjekke hvor lang utløpstid det er på gavekortet. Mange bruker tid på å finne ut hva de skal bruke gavekortet på, og da er det upraktisk at de bare har noen måneder på seg før gavekortet ikke gjelder lenger.

Utløpstiden på gavekort varierer fra 1 til 5 år. Hvis ikke noe annet er angitt er det tre år som gjelder.

Tilgodelapp
I noen tilfeller bruker man ikke opp hele gavekortbeløpet på det produktet man kjøper, men man kan ikke da forvente å få igjen pengene som blir til overs. Det vanlige er da å få en tilgodelapp på det resterende beløpet.

Gavekortoversikt

Under følger en oversikt over noen av gavekortnettstedene.

I tillegg til dette, kan du kjøpe gavekort online på flere typer butikker i dag:

  • Enkeltbutikker
  • Butikkjeder
  • Kjøpesentre
Gavekort Kommentar
Dittgavekort.no Dittgavekort.no er et felles gavekort for Olav Thon Gruppen, som kan brukes på alle kjøpesentre i Amfi og Thon Eiendom, og alle Thon Hotels i hele Norge. Fås kjøpt på nett og sentrene. Varighet på 1 år.
Go Dream Her kan du gi gavekort på over 100 opplevelser. Kan kjøpes på nett. Varighet på 2 år.
GoGift Du får kjøpt gavekort til en rekke butikkjeder, opplevelser, spise- og overnattingssteder. Du kan velge blant over 4000 butikker og over 50 nettbutikker. Fås kjøpt på nett. Eid av Egmont. Varigheten bestemmes av de enkelte butikker.
Ticketmaster Her kan du gi gavekort på over 1000 arrangementer. Kan kjøpes på nett, og noen ande faste utsalgssteder. Varigheten blir bestemt av datoen for arrangementet.
Universal presentkort Gavekortet kan brukes i over 5500 butikker over hele landet. Kan kjøpes på nett, og på Grensen i Oslo. Varighet 5 år.
Youwish.no Her kan du gi gavekort på over 450 opplevelser. Kan kjøpes på nett. Varighet 1 år.

 

Se også:

Rabattsøket
I rabattsøket kan du enkelt søke gjennom over 3000 rabattavtaler. Dette kan både være rene rabatter, cashback/kickback, penger tilbake og andre fordelsavtaler.

Rabatter - slik får du dem
Det er mange måter å oppnå rabatt på. Her er en gjennomgang av de viktigste av dem.

Rabattkoder
På rabattnettsteder får du en oversikt over en rekke rabattkoder, og mer generelle tilbud som du kan benytte deg av.

Penger tilbake
Med dette systemet får du penge tilbake på konto enten å gå via et nettsted, eller å betale med visse kort.