Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Å bruke flere søkemotorer og bookingsentraler er av de viktigste rådene når du er på jakt etter mest hotell for pengene.

Hotellpriser kan variere noe voldsomt – blant annet etter årstid, om det er turistsesong eller for eksempel om det er store konferanser eller arrangementer i byen eller området du skal bo. Det er også vanlig at hotellrom er billigere i helgen enn ukedager, fordi det er mange forretningsreisende i uken.

Ofte vil det være smart å være tidlig ute med å bestille rom, for å sikre seg en god pris. I andre tilfeller igjen du spare penger på å bestille rom i siste liten. Men akkurat dette kan være et sjansespill, og passer definitivt ikke for barnefamilier, for eksempel.

Sjekk flere hotellsøkemotorer

Du bør sjekke priser på flere hotellsøkemotorer, og bookingsentraler, det er variasjoner på prisene mellom dem. Sjekk også opp priser på hotellets egne nettsider, da det noen ganger kan slik være at de tilbyr de beste prisene selv.

Du kan lese mer om hvilke søkemotorer og bookingsentraler du kan bruke i en egen artikkel. Der får du også flere søketips.

Les mer om hotellsøk.

Forskuddsbetaling kan gi lavere pris

Det er ulik praksis for betaling av hotellrommet. Mange krever at du betaler rommet (eller deler av beløpet) ved bestilling. På noen nettsteder trenger du ikke betale før du sjekker ut av hotellet. Dette er det mest fleksible for deg.

Det er blitt mer vanlig at du får en bedre pris hvis du forhåndsbetaler hotellet. Da må du vurdere prisforskjellen mellom det forskuddsbetalte og etterskuddsbetalte. Hvis du er 100 prosent sikker på at du skal dra, er dette en mulighet for å få en meget god pris. Hvis du blir forhindret fra å komme er dette gjerne grunner som dekkes av avbestillingsforsikringen.

Avbestillingsreglene er viktig hvis du har forskuddsbetalt. Her er det ulike regler som gjelder, dette avhenger av hotellet. Hvis du har fått hotellet billigere fordi du har forskuddsbetalt, er gjerne dette ikke refunderbart.

Meld deg på nyhetsbrev

Noen hoteller og hotellkjeder har også jevnlige kampanjetilbud, som det kan være verdt å følge med på. Og den beste måten å gjøre det på, er å melde seg på nyhetsbrev som hotellet sender ut.

Sesongsvingninger

Du bør sjekke ut når det er turistsesong eller større arrangementer, og reise utenom disse tidspunktene, hvis du vil ha et billigst mulig hotellrom. Spesielt når det er lavsesong.

Prøver du å prute, vil du også ofte få til svar at du må bestille på nett for å få laveste pris, eller at de ikke kan gi deg en bedre pris enn billigste nettpris. Men det koster ikke noe å prøve.

Siste liten bestillinger

Et eksempel på en nettside hvor du kan få svært gode rabatter på hotellrom, er hotwire.no. Det spesielle med dette nettstedet, er at du ikke får vite det eksakt navnet på hotellet – og beliggenheten – før etter at bestillingen er gjennomført. Men du kan velge område, ønskede fasiliteter og antall stjerner, og så lover Hotwire at de skal sikre deg den laveste prisen du kan få.

priceline.com (Search Express Deal) tilbyr hotellrabatter med mange av de samme lignende vilkårene som Hotwire. Sjekk også ut Laterooms.com, og Lastminute.com.

Rabatter ved hotellbestilling

Oversikt over hotellrabatter.

Det er tre hovedtyper rabatter du kan få:

Gjennom organisasjoner og foreninger

Mange organisasjoner og foreninger har rabattavtaler med de store hotellkjedene i Norge. Alle disse avtalene finner du i rabattsøket.

Penger tilbake

Det er flere nettsteder der du kan få penger tilbake ved å gå inn på en nettside, for eksempel Via Trumf. Ved å gå via en slik nettside kan du få fra 2 til 10 prosent rabatt. Skal du bestille i utlandet lønner det seg å bruke disse tjenestene.

Fordelsprogram

På mange av bookingsentralene får du en bonusovernatting hvis du har samlet opp et visst antall hotelldøgn. Det skal imidlertid en del til for at du skal oppnå denne rabatten, spesielt på grunn av dette normalt gjelder innen et år. Dessuten vil det ikke lønne seg å binde seg til én bookingsentral. Det er bedre å ta med seg en rabatt der og da ved bestilling, enn å ha en mulighet for å få det i fremtiden.

Hotellkjedene har også sine fordelsprogram. Det er uansett ingen downside ved å melde deg inn i dette. For deg som reiser ofte og foretrekker å bo på en eller to hotellkjeder kan dette gi deg en del fordeler.

Se hotellkjedenes fordelsavtaler.

Bo litt mer usentralt

Dersom du oppdager et spesielt godt tilbud, bør du være litt på vakt. Er det for eksempel slik at hotellet for eksempel ligger veldig usentralt? Men dersom du synes det er greit å måtte bruke litt tid på å reise inn til sentrum, er det altså penger å spare på å bo litt usentralt.

Kan lønne seg med pakkereise

I noen tilfeller kan det lønne seg å bestille hotell sammen med fly, som en pakkereise. Dette er det også andre fordeler med, blant annet at det er lettere å klage på pakkereiser enn når du har bestilt reise og opphold separat.

 

Les også:

Slik søker du etter hotell

Oversikt over rabattavtaler ved hotellbestilling

Rettigheter ved pakkereiser

Pakkereise eller bestille separat?

Leie bolig gjennom Airbnb