Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Bilutleierne tilbyr såkalte returbiler gratis. Bilene er enkelt å finne på nettet.

 Ofte kjøres leiebilen bare en vei, og da behøver bilutleieren å hente bilen tilbake. Det er billigere for selskapene å få noen til å kjøre bilene tilbake gratis enn å sende en ansatt for å hente bilen. Derfor tilbyr de gratis leie av returbiler.

Leien er stort sett gratis. Men enkelte bilutleiere krever et gebyr på 100-200 kroner. I noen tilfeller tilbyr utleiefirma drivstoffet gratis. Bilen overtas da med full tank og kan leveres tom.

Kollisjonsrisikoen må du tåle. Vanlig egenandel på om lag 10.000 kroner gjelder gjerne. Ofte krever biluteleren at sjåføren er over 21 år og har hatt lappen i minst 12 måneder.

Bilen må kjøres fra hentepunkt til bestemmelsessted. Kjøring utover det tillates normalt ikke.

Her finner du gratis returbiler

Nettstedet returbil.no er Norges største markedsplass for returbiler. Det gir oversikt over tilgjengelig biler og fra hvilken dato de er tilgjengelige. Det er de store biluteiefirmaene som selv legger inn bilene på nettsiden.

Der er også mulig å motta SMS-varsel når det kommer inn en bil som passer din profil. Prisen er 10 kr pr varsel.

Leiebilfirmaet Herz har opprettet en egen nettside hvor returbiler formidles. Men her er det svært få bilen tilgjengelig. Herz egen nettside for gratis returbiler.

Ikke bare Norge

Også i resten av verden er returbiler en velkjent måte å skaffe seg billig transport på. Både i Europa og USA er dette utbredt. Nettsiden autodriveaway.com formidler biler i USA.

 

Se også:

Leiebil i utlandet

Leie bil av privatpersoner