Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Reiseforsikring i kredittkortet er en fordel, men du bør ikke stole blindt på kortforsikringen.

Dersom du har et kredittkort, så er det stor sannsynlighet for at du har en reiseforsikring - helt gratis. Av de 39 kredittkortene du finner i denne oversikten, er gratis reiseforsikring inkludert i 24 av dem.

En helårs reiseforsikring koster fra like under tusenlappen, og opp mot 1500 kroner for en enkeltperson.

Du kan selv sjekke priser på reiseforsikring her

Må betale minst 50 prosent

Før du stoler fullt og helt på reiseforsikringen du får gjennom kredittkortet, bør du både tenke gjennom ditt eget reisemønster, hvordan betalingen for reisene skjer - og hvem som betaler for reisene.

For at forsikringen gjennom kredittkortet skal være gyldig, kreves det som oftest at minst femti prosent av utgiftene til reisen er betalt med kredittkortet. Dersom du er på bilferie gjennom Europa, for eksempel, må du dermed passe på at du betaler minst halvparten av drivstoffet og overnattingene med kredittkortet. Er du ikke påpasselig nok med at utgiftene på bilferien blir betalt med kredittkortet, er plutselig ikke forsikringen gjeldende lenger.

Reisemønster

Det har også noe å si om du ofte er på farten, eller om du for eksempel reiser på én enkelt tur i løpet av året. Betaler du den ene turen med kredittkortet er alt i utgangspunktet i sin skjønneste orden, og du trenger ikke annet enn reiseforsikringen i kortet. Men med en helårsreiseforsikring derimot, er du også dekket dersom du tar en hyttetur innimellom eller en handletur til Sverige.

Helårsreiseforsikring dekker også for eksempel tyveri på vei til eller fra arbeid eller fritidsaktiviteter. Men såfremt du da ikke har betalt for eksempel togturen med kredittkortet, så gjelder ikke kredittkort-forsikringen på slike småturer.

Må bestille og betale selv

Mange av oss reiser i løpet av året på en venninne- eller guttetur, eller kanskje sammen med storfamilien. Dersom en venninne av deg - eller onkelen din - legger ut for din ferie, så gjelder heller ikke din reiseforsikring gjennom kredittkortet. Du må som nevnt betale minst halvparten av reiseutgiftene med kredittkortet ditt, for at forsikringen skal være gjeldende.

Dersom reisen er betalt med kredittkort, så må dere også sjekke hvor mange i reisefølget som er dekket av forsikringen.

Sammenlign vilkår

Du bør også sammenligne vilkår og erstatningsbeløp fra kredittkortselskapet og fra forsikringsselskapet. Dersom du ser at dekningssummene er en god del lavere enn de forsikringsselskapene opererer med, gjør du lurt i å betale for en helårsreiseforsikring i tillegg.

Vi har sammnelignet vilkår og dekningssummer på reiseforsikring gjennom tre kredittkort (Bank Norwegian, OBOS Mastercard og re:member) vanlige helårsreiseforsikringer, og dekningssummene i kredittkortforsikringene ligger i snitt en del lavere enn gjennom helårsforsikringene.

For eksempel  er dekningssummen gjennom Obos Mastercard på tapt reisegodt maks 40.0000 kroner. Reiseforsikringsselskapene dekker reisegods med i snitt 60.000 kroner. Ved tilkalling av familie ved sykdom på reise, kan familien få inntil 30.000 kroner gjennom kredittkortforsikringene. Gjennom helårsforsikringer kan forsikrede få utbetalt opptil 75.000 kroner i snitt.

Vi synes forøvrig det var litt vanskelig å finne frem til sammenlignbare dekningssummer på flere områder for et par av kredittkortforsikringene vi undersøkte.

Tryggest med helårsforsikring

Skal man avslutningsvis trekke en konklusjon, kan man si for de fleste vil det trolig  lønne seg å ha en standard helsårs reiseforsikring i bakhånd. Men dersom du bare reiser på én lengre tur i året, kan det holde med reiseforsikring i kortet - såfremt du da er påpasselig å betale med kredittkortet.

Guide til reiseforsikring

 

Les også:

Guide til kredittkort

Kredittkort - smart bruk

Kredittkort - sikker bruk i ferien

Fordeler du får i kredittkortene

Markedsoversikter:

Priser reiseforsikring

Kredittkortkalkulator
Her kan du finne ut hvilket kort som er best for deg. Legg inn dine egne forutsetninger for bruk av kortet, og se hvordan de forskjellige kortleverandørene kommer ut av det.