Kenwood Major Titanium gjør det sterkt i alle testdisipliner. Men den er også blant de aller dyreste modellene i testen.

Trenger du maskinhjelp for å komme gjennom strabasene på kjøkkenet i julen, er det Kenwoods toppmodell du bør gå for.

Kenwoods Major Titanium kommer nemlig øverst på listen av de syv testede kjøkkenmaskinene i en test gjennomført av svenske Testfakta og vårt eget Forbrukerråd.

Testvinneren har fått solide resultater i alle testdisplinene, og endte opp med 3,8 av 5,0 oppnåelige sammenlagtpoeng. Det er kun på elting av brøddeig at noen av de andre maskinene gjør det bedre enn Kenwoodmodellen. Du kan lese mer om hvordan testen ble gjennomført her.

Sjekk priser på forhånd

Pris har en del å si for valget av kjøkkenmaskin. Vi har brukt prissammenligningstjenester for å finne den laveste prisene på alle kjøkkenmaskinene, og testvinneren Kenwood Major har også den nesthøyeste prisen. Aller dyrest er modellen KitchenAid Artisan, som havner på en fjerde plass i testen. Begge de to nevnte må du ut med rundt fire tusen kroner for.

Merk at anbefalt utsalgspris på for eksempel Kenwood-modellen er rundt seks tusen, så her kan du med andre ord spare tusenlapper på å sjekke priser før du bestiller eller går i butikken.

OBH gir mest for pengene

Mest for pengene får du ved å gå for OBH Nordica Hercules. Denne kjøkkenmaskinen er nestbilligst med en pris på ca. to tusen kroner, men havnet likevel på en andreplass i testen.Det punktet OBH Nordica kommer spesielt dårlig ut på sammenlignet med Kenwood, er holdbarheten.

Den aller billigste maskinen havner også på en desidert sisteplass. Akkurat nå koster Menuett-kjøkkenmaskinen 699 hos Jula - vanlig pris er 999 kroner.

Plass Kjøkkenmaskin Oppnådde poeng
(av totalt 5,0)
Laveste pris
Funnet på nett
1 Kenwood Major
Titanium KMM020
3,8 3790
2 OBH Nordica Hercules
Kitchen Machine
3,4 1995
3 Bosch MUM86 3,3 3159
4 KitchenAid Artisan
5KSM150PS
3,2 4144
5 Ankarsrum Assistent
AKM6220
3 3890
6 Krups KA990T 2,8 3499
7 Menuett 802338 2,6 699

Du finner en fullstendig tabell med samtlige spesifikasjoner og testresultater på Forbrukerrådets nettsider.

Vurdér behovet

Forbrukerrådet anbefaler at du vurderer både behovet og plassen, før du anskaffer deg en kjøkkenmaskin. På noen av dem er det ganske stive priser, og det er dumt å kaste bort penger på noe du sjelden får bruk for - eller har plass til på kjøkkenbenken. Men er du glad i å bake og lage mat, kan en kjøkkenmaskin definitivt  være en god hjelp på kjøkkenet.