Få noe igjen for det du betaler i løpet av året, gjennom  bonus og utbytteordninger.

Dersom du har kjøpsutbytteordninger enten gjennom medlemskap i for eksempel Coop eller Trumt, sparer du opp en viss prosent bonus eller utbytte på kjøp du gjør.

Dette kan lønne seg for deg som vil spare penger på dagligvareinnkjøpene, skal vi tro denne prissjekken til Din Side.

Rema 1000 og Kiwi pleier ofte å havne øverst på lista når journalister undersøker totalsummen på en handlevogn full av dagligvarer, men i Din Sides prissjekk havnet Coop Obs! på topp. Grunnen til det var at man tok hensyn til medlemsrabatten Coop-kunder har mulighet til å få.

Minimum 1 prosent

Ved å registrere deg som medlem, får du et kort som du kan spare opp bonus/utbytte ved å betale med det. Alternativt kan du dra kortet i terminalen, før du betaler kontant eller med annet kort.

Er du Coop-medlem , får du minimum 1 prosent kjøpebonus/kjøpeutbytte på alt du handler i samvirkelag eller Coops samarbeidspartnere. For å bli Coop-medlem må du betale 300 kroner ved innmelding.

Bonus og rabatter settes  inn på en medlemskonto. I Coop-systemet er det slik at det er årsmøtene i samvirkelag med kjøpeutbytte som skal godkjenne regnskap ved årsslutt, og som deretter skal endelig vedta kjøpeutbyttesatsen før den betales ut til medlemmene.

Utbyttet kommer inn på medlemskontoen i april etter opptjeningsåret.

Én prosent Trumf-bonus

Trumf-ordningen gir deg også muligheten til å registrere bankkortet ditt, slik at du kan spare opp bonus når du betaler med det.

Er du Trumf-medlem, får du 1 prosent bonus hos Trumf-partnere i dagligvarehandelen.

Den oppsparte Trumf-bonusen kan du blant annet ta ut i kontanter, eller for eksempel bruke dem i Trumf-nettbutikken flust.no.

Penger tilbake på netthandel

Nettstedet Kickback gir registrerte brukere muligheten til åfå en viss prosent utbytte på kjøp i nettbutikker som Kickback samarbeider med.

Provisjonen Kickback får av butikken, kan registrerte brukere veksle inn i gavekort.

Kundeutbytte for Gjensidige-kunder

Det finnes også noen forsikringskunder som kan glede seg over utbytte. Hvert år får nemlig skadeforsikringskunder i Gjensidige, som eneste forsikringskunder i Norge, utbetalt kundeutbytte.

Gjensidige Forsikring ASA utbetaler hver år utbytte til aksjeeierne. Forsikringskundene er medeiere i selskapet gjennom Gjensidigestiftelsen - som er største aksjonær i Gjensidige Forsikring, og som også videreformidler utbyttet til kundene.

For å få utbetalt utbyttet ditt, må du logge inn på Gjensidiges sider og oppgi kontonummeret som pengene skal utbetales til. Du har også mulighet til å donere din andel av utbyttet til en veldedig organisasjon.

Du må sørge for å få pengene utbetalt før 1. november (2012), ellers mister du retten til kundeutbytte dette året. Beløpet skattlegges med 28 prosent.

I 2012 er utbyttet til Gjensidiges forsikringskunder på 1,4 milliarder kroner. Gjensidige beregner hvor stort din andel av utbyttet er ut i fra opptjent premie, og basert på årspremie utgjør den ca. 10 prosent.