Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Norske foreldre tar spandérbuksene på, når poden begynner på skolen.

Tilsammen brukes foreldre 93 millioner kroner på skolestart for barna, viser en undersøkelse som Ipsos MMI har gjennomført for DNB.

Det er 62.000 barn som begynner i første klasse nå i august, og i snitt bruker foreldre 1500 kroner på utstyr som skolesekk, pennal og kanskje også klær og sko til sin førsteklassing.

Vestlendingene bruker mest

Aller mest bruker foreldre på Vestlandet, her bruker de i snitt 1910 kroner på førsteklassingene sine, mens foreldre i Nord-Norge bare bruker 998 kroner i snitt.

Foreldre bruker nok mest penger når barna har sin aller første dag på skolen, men også når barna skal opp i fjerde og åttende klasse flyr pengene ekstra fort, viser undersøkelsen.

Legg penger i skolesekken

Dersom du ikke har en veldig romslig økonomi, bør du tenke litt nærmere gjennom pengebruken når barna dine begynner på skolen igjen denne måneden.

- Det er mye penger å spare hvis du handler på salg og velger butikk med omhu. Litt av pengene du sparer på dette kan du kanskje sette på barnets sparekonto. Det vil barnet nyte godt av om noen år, er rådet fra forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl.

Et annet råd fra forbrukerøkonomen er at noe av det eneste du virkelig trenger å legge ekstra penger i, er en god skolesekk for barnet ditt.