Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Blu-ray-spillerne har gått til mye ned i pris, og bildekvaliteten er det lite å si på. Men oppstartstiden er i overkant lang på de fleste modeller.

Omtrent ett halvt minutt i snitt tar det fra du trykker på play-knappen på en blu-ray-spiller til du kan forvente at menyen dukker opp på skjermen, viser en undersøkelse fra den europeiske testorganisasjonen ICRT som Forbrukerrådet viser til på sine sider.

Fra du trykker på eject-knappen til plateskuffen åpner seg, kan du måtte regne med at det tar omlag syv sekunder. Blu-ray-produsentene krever med andre ord en viss tålmodighet av sine brukere.

13 sek. på å få ut skuffen

Det er selvsagt en del forskjeller mellom modellene, og Panasonic-spillerne er blant de raskeste av de totalt105 modellene som er blitt testet av ICRT siden 2009.

Tre av Panasonic-spillerne bruker bare tre sekunder på å åpne plateskuffen, mens du med en Onkyo-modell må belage deg på å vente i hele 13 sekunder etter at du har trykket på ejectknappen.

Over ett minutt

Er du ivrig på å få i gang favorittfilmen din, bør du også styre unna modellen LX52 fra Pioneer. Med denne må du regne med en oppstartstid - altså tiden fra du trykker på play til menyen kommer opp - på intet mindre enn 63 sekunder!

I den andre enden av skalaen finner vi en Toshiba-modellen som klarte jobben på 12 sekunder.

- Raskere spillere vil koste mer

Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön har publisert testresultatene, og de har også snakket med LGs markedssjef Thomas Wering om den lange oppstartstiden på blu-ray-spillere.

Han sier at forbedret software i LGs modeller skal gjøre oppstartstiden raskere.

– Men man må også ha bedre hardwaee for å å spillerne raskere. Da blir det vanskelig å holde prisene lave, noe som virker å være det viktigste for forbrukerne nå, sier Wering til Råd & Rön.

I tabellen under finner du blu-ray-spillerne som havnet på topp 10 i siste års test, som er publisert i Råd & Rön. For å se hele testen - av totalt 31 spillere - i det svenske forbrukermagasinet på nett, må du betale 25 kroner.

  Produsent Modell Karakter
1 Philips BDP5200 80
2 Sony BDP-S780 79
3 LG BD670 78
4 Samsung BD-D6500 78
5 LG BD660 77
6 Philips BDP-7600 77
7 Samsung BD-D5100 77
8 Samsung BD-D5500 76
9 Sony BDP-S480 76
10 Sony BDP-S580 76

 

Se også:

Kjøpeguide blu-ray spillere

Se alle kjøpeguidene