Nyhetsbrev Smartepenger Nyhetsbrev Opens up a modal window with our Newsletter subscription form
Søk SmartePenger Search Display a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Smarte Pengers vurdering av hvor gode rabattavtalene I Norwegian Reward er.

Dette er en vurdering i økonomiverktøyet Smarte Penger Pluss
Smarte Penger Pluss er et omfattende økonomiverktøy som gir deg en rekke råd, vurderinger og verktøy. Disse vil hjelpe deg til å gjøre alle de smarte valgene i privatøkonomien. Alle Smarte Pengers råd er fullstendig uavhengige. Pluss vil være åpen en stund fremover, slik at du får sett hva innholdet består av. Det ligger allerede mye ute i Pluss. Det vil også stadig bli lagt til nye råd og vurderinger, samtidig som de eksisterende blir oppdatert.

Bonuspoengene hos Norwegian heter CashPoint. Et CashPoint er lik 1 krone i verdi - uansett. Alt du handler med CashPoint koster det samme som prisen i bonuspoeng. Dette er et enklere system enn det SAS bruker.

Det er gratis å registrere seg for å motta CashPoints. Når du logger deg inn og bestiller flybilletter, vil du bli tildelt CashPoint. Det er også mulig å etterregistrere dem i inntil 30 dager. CashPoint opptjening gjelder kun for dine egne reiser.

Du kan bruke CashPoint på dette:

  • Flybilletter - også på delbetaling
  • Billettendringer
  • Setereservasjon
  • Ekstra bagasje
  • Avbestillingsbeskyttelse

Det totale bonussystemet består av flere elementer, og kan deles inn i fire hoveddeler:

  • CashPoint på flyreiser
  • Rewards - avhenger av antall flyreiser
  • Reward eShop- rabatter i en rekke nettbutikker via eShop
  • Medlemsfordeler - andre rabattavtaler

Antall flyturer har bare betydning for de to første. For de to andre er dette vanlige rabattavtaler, der forskjellen bare er at du får rabatten betalt i CashPoint.

CashPoint på flyreiser

På Low Fare billetter får du 2 prosent CashPoint av prisen på flybilletter. Du får 4 prosent med Norwegian Kredittkort.

På Flex-billetter får du 10 prosent CashPoint (samme som på kredittkortet).

Det er billettprisen uten skatter og avgifter som er grunnlaget.

Du kan også opptjene ekstra CashPoint når du flyr mye. Dette får du via Reward. 

Vurdering:
Det lønner seg alltid å ta med seg rabattene du får her. Det er gratis å melde seg inn, slik at du har ingenting å tape.

Det vil også alltid lønne seg å skaffe seg Bank Norwegian Kredittkort. Her får du 5 prosent CashPoint i stedet for 2 prosent. Siden kortet er gratis å ha, er det heller ikke er noe å tape på å ha dette kortet. Det er dessuten helt gebyrfritt ved bruk i minibanker i utlandet. Men kredittdelen er dyr, denne lønner det ikke seg å bruke i forhold til noen andre kredittkort.

Smarte Penger tester: Dette er de beste kredittkortene nå

Se ellers kredittkortkalkulatoren for videre kostnadssammenligninger på kredittkort.

Rewards

Du få en reward for hver sjette flyvning. En reward varer i 12 måneder fra du har fått rewarden.

Totalt kan du få 8 rewards de siste 12 månedene. Etter 48 flyvninger har du dermed nådd det maksimale antallet.

CashPoint boost:

Den første rewarden etter 6. flyvning får du automatisk. Da får du 2 prosent ekstra CashPoint på LowFare.

Deretter kan du velge rewards selv. De du har valgt aktiveres når du har nådd tilstrekkelig antall flyvninger.

Du får ekstra CashPoint (boost) opp til 5 ganger. Du kan derfor tjene opp 10 prosent ekstra CashPoint (pluss de 2 % du alltid får) hvis du flyr 48 ganger de siste 12 månedene.

Gratis setereservasjon:

Hvis du flyr 12 ganger, kan du velge gratis setereservasjon. Den gjelder for alle flyvninger 12 måneder frem i tid. På Low Fare koster setereservasjoner 75-475 kroner hver vei, avhengig av lengde på ruten. På andre billettyper er dette gratis.

Gratis Fast-Track:

Hvis du har flydd 12 ganger de siste 12 månedene kan du velge dette. Denne tjenesten koster 100 kroner. Fast Track er tilgjengelig på utvalgte flyplasser i nordiske land.

Gratis bagasje

Hvis du har flydd 18 ganger de siste 12 månedene, kan du få gratis bagasje 12 måneder frem i tid. Dette gjelder 1 gratis innsjekket bagasje på inntil 23 kg.

1 koffert koster fra 135 til 600 kroner hver vei innen Europa. Dette avhenger av flydistansen. Her kan du se en tabell over kostnadene.

Vurdering:
Du må fly mye for at du skal få dratt nytte av disse fordelene. For de fleste vil ikke vanlige privatreiser være nok til å få noen fordeler her. Det er for kort tidsramme til at man rekker det.

Reward eShop

I denne samlingen av nettbutikker får du en liten rabatt ved å gå via denne siden. Dette er det samme som cash-back eller penger tilbake. Her ligger det inne i overkant av 100 nettbutikker der du kan få fra 1 til 15 prosent rabatt.

Her finner du rabattene på i eShop.

Alle disse rabattavtalene finner du også i Smarte Pengers database over rabatter. Der kan du også søke på nettbutikk-navnet og sjekke om du kan få høyere rabatt ved å gå via andre tilsvarende nettsider. 

Her kan du se alle rabattene i Norwegian Reward i rabattsøket.

Vurdering:
Det er enkelt å få en ekstra rabatt med denne tjenesten. Men den kan ikke regnes som noe pluss fordi det er andre nettsteder som tilbyr denne tjenesten gratis, med omtrent samme rabattnivå.

Medlemsfordeler

Norwegian har en del avtaler (utenom Reward Eshop) der du får rabatt i form av CashPoint når du kjøper disse produktene. Dette fungerer som vanlige rabattavtaler, bare at rabatten gis i form av CashPoint.

Disse rabattavtalene må vurderes opp mot hva du kan oppnå av priser via andre rabattavtaler. Eller om det er konkurrerende tilbud fra andre aktører som er bedre.

Her finner du disse avtalene på Norwegians nettside.

Også disse rabattene ligger i rabattsøket under Norwegian Reward

Leiebil

Avtalen med Avis Bilutleie gir 10 prosent CashPoints. Opptil 15 prosent rabatt på Avis fritidspriser. Opptil 40 prosent rabatt på Avis standardpriser. Gratis tilleggssjåfør

Avtalen med Cartrawler (Leiebil) gir opp til 10 prosent CashPoints på leiebiler. Dette er en tjeneste som søker gjennom en rekke leiebilselskaper, og gir deg en prisoversikt.

Vurdering
Avis: Med 10 prosent CashPoints, og andre tilleggsrabatter blir dette en bra rabatt. Sjekk prisen du kan få med denne avtalen. CarTrawler (Leiebil): Skal du søke etter leiebil vil det lønne seg å bruke denne også. Da ser du om de ekstra poengene gjør at du får det beste tilbudet her.

Guide til å leie bil i utlandet.

Oversikt over rabattavtaler på leiebil.

Hotellavtaler

Hotels.com gis det 5 prosent CashPoints på hotellbestillinger.

På Norwegian Holidays (pakkereiser) gis det 2 prosent CashPoints på reisens totalpris.

Via Rocketmiles (hotellsøkeside) gis det 300 CashPoints ekstra ved første bestilling, og 100-1.000 CashPoints per natt.

Vurdering:
For Hotels.com er det mange rabattavtaler som er på den størrelsen. Når du søker tar du i betraktning de ekstra poengene du får.

Prisene fra Norwegian Holidays må vurderes sammen med søk på andre sider med pakkereiser. Med 2 prosent i CashPoints vil det ikke bli store forskjellen. Men det er bare å gjøre søk på dette sammen, samtidig som du gjør det på andre søkesteder.

Ved søk på Rocketmiles må du ta i betraktning de ekstra poengene du får. Siden 1 CashPoint er 1 krone, kan du trekke disse fra prisen.

Se oversikt over hotellrabatter.

Slik finner du hotellet til lavest pris.

Guide til pakkereiser

Strømavtale

Avtalen med Norgesenergi (Reisestrøm) gir 500 CashPoints ved kjøp, pluss 200 CashPoints per år. Avtaletypen er en blanding av spotprisavtale (sommer), og Standard variabel (vinter). Avtalen koster 49 kroner per måned. I tillegg er det koblet til en strømforsikring som også koster 49 kroner per måned.

Se også Oversikt over priser på spotavtaler og oversikt over alle rabattavtalene på strøm.

Smarte Penger tester: Dette er de billigste spotprisavtalene på strøm

Vurdering:
Dette er en avtale det gjelder å holde seg langt unna. Innblandingen med avtaletypen standard variabel på vinteren (i tillegg til høye månedlige kostnader) gjør at du kan forvente at prisen på denne avtalen vil ligge langt over de du ellers kan oppnå i markedet, til tross for poengene. I tillegg betaler du for en dyr strømforsikring. 

Her kan du sjekke strømpriser.

Guide til kjøp av strøm.

Smarte Penger tester: Dette er de billigste spotprisavtalene på strøm

Alarmavtale

Avtalen med Sector Alarm gir 1.000 CashPoints ved etablering. Fri installasjon inkl. 3 SmartPlugger

Vurdering:
Alarmselskapene gir rabatter til alle på installasjonen. Men det er ikke noen prislister det er mulig å sammenligne med. Du kan ikke på noen måte ta for gitt at denne avtalen gir noe høyere rabatt. Men her får du 1.000 i Cash Points, altså en tilleggsfordel som normalt ikke gis i andre avtaler. Det er ingen rabatter på månedsprisen.

Kjøpeguide boligalarm

Mobilabonnement

Avtalen med Talkmore gir 500 poeng ved oppstart, og 3 prosent CashPoints på den månedlige regningen.

Vurdering
Oppstartspoengene, og den løpende rabatten er ikke nok til at prisen på Talkmores mobilabonnementer blir blant de billigste. Det er andre alternativer som er bedre.

Se oversikt over priser på mobilabonnement.

Smarte Penger tester: Dette er de beste mobilabonnementene nå

Generelt om andre rabattavtaler

Norwegian Reward har flere avtaler som gir en rabatt på et produkt. Vi vurderer ikke spesifikt en rabattavtale i mange butikker. En rabattavtale er jo i utgangspunktet positivt, men mange butikker gir konstant rabatter. Sjekk derfor alltid opp prisen opp mot andre alternativer, for eksempel med sammenligningstjenester som på Prisjakt eller Prisguiden.

 

Vurdering av rabattavtalene i andre organisasjoner:

Akademikerne - en vurdering av rabattavtalene

Boligbyggelagene - en vurdering av felles rabattavtaler

Coop - en vurdering av rabattavtalene

Huseiernes Landsforbund - en vurdering av rabattavtalene

NAF - en vurdering av rabattavtalene

NITO - en vurdering av rabattavtalene

Sykepleierforbundet - en vurdering av rabattavtalene

OBOS - en vurdering av rabattavtalene

Tekna - en vurdering av rabattavtalene

Unio - en vurdering av rabattavtalene

YS - en vurdering av rabattavtalene

Se også:

Les også om SAS EuroBonus.

Rabattdatabasen
I rabattsøket kan du enkelt søke gjennom over 2500 rabattavtaler. Dette kan både være rene rabatter, cashback/kickback, penger tilbake og andre fordelsavtaler.

Penger tilbake/ Cashback
Her får du penger tilbake (eller en rabatt) i en rekke forskjellige nettbutikker når du går via bestemte nettsider.