Dette må du vite hvis du vurderer å kjøpe en boligalarm.

Når du kjøper et alarmsystem kjøper du ekstra trygghet. Med en boligalarm kan du bli varslet om innbrudd opg brann enten du er hjemme eller ikke.

Skallsikring betyr at du overvåker bare vinduer og dører. Da kan du være i huset mens systemet overvåker aktivt.

Det er størst sjanse for innbrudd i en enebolig i sentrale strøk. I gjennomsnitt er det omtrent 1 prosent sjanse for å oppleve innbudd hvert år. Men sjansen er altså mye større i en enebolig bak en hekk.

Man går ut fra at innbruddsrisikoen går ned ved å installere alarm. Men akkurat hvor mye den går ned med er det ikke noe entydig svar på.

Du må også regne med at den minskede risikoen for innbrudd oppnås ved å installere det billigste alarmsystemet, siden avskrekkinngen går på om det er installert alarm eller ikke. Men det finnes en rekke andre funksjoner som det kan være verdt å betale for, som du må vurdere er interessant for deg.

Det er to hovedtyper av alarmsystem:

Kjøpe et komplett system som leverandøren kommer og setter opp.

Du setter selv sammen et system og monterer alt selv (eventuelt kjøper installasjonshjelp).

Dette kan inkluderes i boligalarm

 Det har etterhvert kommet en rekke forskjellige valgmuligheter på hva du vil inkluidere i et boligalarmsystem.

Dette er felles for boligalarmene:

 • Brannalarm
 • Innbruddsalarm
 • Tlknytning til døgnbemannet FG-godkjent alarmsenter
 • Vekterutrykning
 • App som styrer det hele

 

Hva kan man også få:

Overvåkningskameraer: Det er kameraer både for innendørsbruk og utenørsbruk. Kamaraene kan ha bevegelsessensorer som setter i gang når de merker en bevegelse. Det er vanlig at opptak lagres. Noen kameraer kan også se forskjell på mennesker og andre objekter. Kameraer kan også ha nattesyn. 

Ringeklokke med kamera: Da kan du se hvem som ringer på.

Panikk-alarm med personlig kontakt: Trykker du på denne knappen får du direkte kontakt med alarmsentralen.

Kobling mot dørlås: Med kode på døren som er kkoblet mot alarmsystemet kan du slippe inn for eksempel håndverkere via appen.

Detektorer for brann: Kan være seriekoblede optiske brannvarslere.

Temperaturkontroll: Kan være sensorer som oppfatter rakse temperaturendringer, eller at temperaturen stiger over et visst nivå.

Bevegelseskontroll: Kan være sensorer som oppdager bevegelser i rommet. Du kan også få bevegelseskontroll som skjønner at de er husdyr, under et visst antall kilo.

Kobling mot smarthjem: Alarmsystemet kan koblet opp mot andre smarthjemprodukter.

Landsdekkende leverandører

I dag er det tre landsdekkende leverandører. Det kan også være lokale alarmselskaper. Dette må du i så fall sjekke selv og bruke de landsdekkende selskapene som referanser i sammenligningen.

Dette er de landsdekkende selskapene:

 • Verisure - tilbyr et komplett system der selskapet står for monteringen
 • Sector Alarm - tilbyr et komplett system der selskapet står for monteringen
 • Homely - tilbyr forskjellige moduler som du installerer selv

For de to førstnevnte ligger det ikke åpne prislister du kan sjekke på nettet. Du må få en gjennomgang av selskapene for å få et konkret pristilbud. Månedsprisen øker når du tar med flere komponenter.

I Homely ligger alle prisene åpent på nett. Du kan selv da ta med de komponentene du ønsker å ta med og da få den komplette prisen for kjøpe av dette. Månedprisen på alarmsystemet ligger fast. Økningen i prisen er bare på startkostnaden for kjøp av ekstra komponeneter.

Sammenligning av pris

Det er vanskelig å sammenligne pris uten videre siden mange tilbyr froksjellige varianter. Du er nødt til å få et personlig tilpaset tilbud ut fra hva du ønsker at alarmsystemet skal kunne gjøre.

Det kan være vanskelig å sammenligen prisene ved at det er mange ulike ting som tilbys.

Billigere forsikring

Med en FG-godkjent alarm vi du få rabatter på husforsikring/innboforsikring. Det er også normalt at det er lavere egenandeler når alarm er installert.

FG-godkjent alarm betyr at den er forsikringsgodkjent. Hvis du kjøper billigere alarmer må du altså ta i betraktning rabatt- og egenandelsfordelene på forsikringen.

 

 

 

 

Momenter å tenke på

 • Her er en samling momenter som du bør tenke igjennom før du velger system og omfang:
 • Hva slags bolig har du - med enebolig i tre er det størst risiko for at noe skal hende
 • Vil du selv bygge ut systemet, eller vil du få andre til å gjøre det.
 • Vil du bare ha en enkel skallsikring av huset, eller et med mange flere funksjoner.
 • Vil du i tillegg til alarm også ha med kameraovervåkning
 • Har du husdyr som kan ha påvirkning på alarmfunksjonene
 • Har du barn som kommer hjem tidligere
 • Vil du at alarmoperatøren skal undersøke med en gang, eller vil du selv sjekke først
 • Skal du kontrollere alt fra en app
 • Vil du ga med sirener og lyskastere
 • Skal du ha en ytterdør som er koblet opp mot systemet
 • Hvilken rabatt får du fra forsikringsselskapet ditt ved å installere alarm
 • Er det mulighet for å bygge ut systemet med forskjellige smartfunksjoner for eksempel sensorer, temperaturkontroll osv
 • Har system,et batteri-bacup slik at strømbrudd ikke betyr noe

 

Profesjonelle overvåkning

Selvovervåkning

 

 

 

 

Smarte løsninger for boligalarm

Styr hele boligen fra mobilen med smarte boligalarmer. Varsling på mobilen, fjernstyring av boligen, nøkkelløs adgang. Ny teknologi gir nye muligheter for sikring av boligen. 

Smarte alarmer

Nå kommer boligalarmer med egne apper som har en rekke ekstra funksjoner. De gjør det mulig å slå alarmen av og på uansett hvor du er. Du vil i tillegg se en aktivitetslogg slik at du for oversikt over hvem som låser seg inn i huset. Hvis alarmen skulle gå vil du bli varslet på melding og du kan også styre belysning eller andre elektriske apparater. Hvis du glemte å slå av ovnen før du dro på hytta kan du gjøre dette fra mobilen. Du kan altså ha full kontroll uansett hvor du befinner deg.

Smart styring av hjemmet

Flere selskaper tilbyr også andre smarte løsninger. Du trenger ikke lenger dra hjem for å slippe inn håndverkerne, eller dersom junior har glemt nøklene sine. Nå kan du fjernstyre dørlåsen og ha nøkkelfri tilgang til hjemmet.

Flere alarmer kommer nå også med temperaturvakt. Hvis temperaturen går over + 54° C  tar kameraet i alarmen en serie bilder som sendes til alarmstasjonen. De kan da raskt verifiserer årsaken til alarmen, som kan bidra til å gi en hurtig og korrekt respons dersom uhellet er ute. 

Sammenlign løsninger og leverandører

Nå kan du få en rask oversikt over hva de ulike leverandørene kan tilby av løsninger og priser. Fyll ut skjemaet under og velg hvilke leverandører du vil sammenligne. Tjenesten er gratis og uforpliktende, lykke til!

Kilder: Verisure og Sector Alarm