Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Over tid blir trygghetsforsikringene (trygghetsavtalene) svært dyre.

I de aller fleste elektronikkforretningene blir du spurt om du vil ha en trygghetsforsikring, eller en trygghetsavtale. For de fleste er det sannsynlig at dette ikke lønner seg.

En trygghetsforsikring eller trygghetsavtale gjelder, dersom produktet ditt for eksempel blir slått ut av et lynnedslag, får en vannskade eller faller i bakken. Kan ikke produktet repareres, skal du få tilsvarende eller nyere modell av produktet - og dette gjelder også dersom garantitiden er utløpt, og produktet altså ikke er helt nytt lenger.

Guide til trygghetsforsikringer.

Det du får av ekstra beskyttelse er først og fremt det å slippe ting i bakken (for eksempel en mobiltelefon), søle væske (for eksempel over en bærbar pc, miste mobilen i vannet), lavere egenandel ved tyverier (hvis trygghetsforsikringen inneholder dette).

Slike forsikringen er dessuten uviktige fordi verdien av enkeltgjenstandene tross alt er små. Det er de store risikoene som for eksempel død, uførhet, bil, og bolig som er det viktige. Småforsikringen er derfor et unødvendig produkt som bare fordyrer kjøpet - i det lange løp.