Søk SmartePenger Search Display a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Det kan fortsatt være penger å spare på verkstedreparasjoner i Sverige.

Du kan fortsatt være tusenlapper å spare på å ta service og reparasjoner i Sverige. Timeprisene er noe lavere i Sverige, men deleprisene er nesten like høye som i Norge. Du må gjøre en avveining om det er verdt bryderiet. Husk å kontakte noen ikke-merkeverksted i Norge også før du sammenligner prisen med Sverige.

For å finne verksteder i Sverige kan du søk på internett, for eksempel slik: «Strömstad + bilverkstad». Eller ikke minst - hør med noen som har gjort dette.

For mange kan det være vanskelig å få til med en ni til fire jobb. I tillegg kan det gå med ikke ubetydelig tid på dette.

Ta med kjørekostnadene i regnestykket

Dersom du likevel har tenkt å ta deg turen for å handle, gir det ingen transportmessig merkostnad.

Mange tar kun hensyn til de direkte utleggene, som drivstoff og bomstasjoner, når man kalkulerer reisekostnadene, og glemmer slitasjekostnadene ved å bruke bilen. Og de er faktisk svært høye. En mellomklassebil har om lag 15 kroner per mil i slitasjekostnader ved bruk. Dette er altså kostnader som du sparer deg om bilen står i garasjen. De største er verdifall på grunn av økt kilometerstand og verkstedutgiftene. Intervallene på verksted blir hyppigere ved økt bilbruk.

Mva-reglene

Reglene er slik:

  • Dersom du har vært ute av landet i mindre enn 24 timer, kan du maksimalt kjøpe verkstedtjenester for 3.000 kroner uten å bli belastet norsk moms.
  • Dersom du har vært ute av landet i mer enn 24 timer, kan du maksimalt kjøpe verkstedtjenester for 6.000 kroner uten å bli belastet norsk moms.

Smarte Penger har fått spørsmål om hvordan norske tollere kan avdekke om bilen har vært på svensk verksted. Eneste måten må være samarbeid med svenske tollmyndigheter som krever innsyn i kundelistene fra svenske verksted. Men hittil har dette vært regler som har ligget i dvale.

Garantien gjelder

Merkeverksted i Norge har prøvd seg på at garantien ikke gjelder ved bruk av verksted i Sverige. Men EU har slått fast at garantien gjelder likefullt såfremt verkstedet benytter originaldeler eller deler av tilsvarende kvalitet.

 

Se også:

Sett bilreparasjonen ut på anbud

Bruk søkefunksjonen i Smarte Penger Pluss til å finne smarte råd og valg.

Med Smarte Pengers «Økonomisk Helsjekk» får du hjelp til å gjøre en rekke smartere valg, som samlet kan spare deg for svært mye penger.