Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Det er ikke bare bil og båt det kan lønne seg å kjøpe brukt.

På mange varegrupper er det mye å spare på å kjøpe brukt. Folk kasserer tingene mye tidligere enn det som var vanlig før. Det betyr at det er haugevis med kvalitetsvarer å få kjøpt.

De aller fleste har bare brukte ting. De fleste varer er egentlig å anse som brukt i det du tar de i bruk. Når       man snakker om bruktgjenstander er det i praksis varer der de har hatt en tidligere eier.

Mange vil tenke slik at det er helt uaktuelt å kjøpe brukte møbler. Hadde de for eksempel fått tilbud om å kjøpe tilsvarende de fem år gamle møblene de har idag, ville de aldri gjort det. Til tross for at det er de har selv. Det har noe med at man føler at det er viktig å være første eier.

En av grunnene til at det er mye bra å få kjøpt er utstyrsfreakene, som alltid vil ha det siste. Dette gjør at det det er kvalitetsvarer å få kjøpt, som ikke er gamle.

Her finner du brukte varer

Det er en rekke steder du kan finne bruktutstyr. Det finnes en rekke facebook-grupper der det omsettes brukte gjenstander.

Loppemarkeder

På loppemarkedene kan du finne svært så mye forskjellig. Gjennomsnittlig er det vel slik at det finnes mest lite brukte varer der i området der gjennomsnittsinntekten er høyest.

Blant annet kan du finne mye møbler, sportsutstyr og bøker her.

De aller fleste har en hel haug loppemarkeder nær seg både vår og høst. På loppemarked.info finner du oversikter over loppemarked landet rundt.

Rubrikkannonser

Det klart største nettstedet for dette FINN-torget. På dette nettstedet finner du både brukte ting som selges, og som gis bort. Blant de største kategoriene finner du elektronikk og hvitevarer, foreldre og barn, fritid, hobby og underholdning, klær, kosmetikk og accessorier, møbler og interiør.

Du kan også sjekke rubrikk.no.

Facebook

Det er en rekke grupper/forum der forskjellige typer varer kjøpes og selges. Spesielt da på Facebook.

Fretex

Fretex har en rekke varegrupper. Klær og møbler er de største varegruppene. Ellers er det bøker, glass- og stentøy, og diverse samleobjekter.

I forhold til ny pris ligger det brukte på 10 til 30 prosent av dette.

Du kan gå inn på nettbutikken til Fretex. På nettsidene finner du også en oversikt over hvilke utsalgssteder de har.

Idrettslag

I november er det en rekke idrettsklubber som arranger kjøp av salg av brukt sportsutstyr, med hovedfokus på vintersport.

For å sjekke dette nærmere kan du gå til nettsiden byttehelgen.no.

Tise

App der du blant annet kan kjøpe klær og sko, møbler og interiør, friluftsliv og sport, barneutstyr.

Aktuelle varegrupper

Det er mange varegrupper der det er enkelt å få kjøpt varer  som er i god stand.

Barneutstyr

For barn kan du få tak i mengder av nesten nye varer. Veldig mange av varene her blir brukt lite, siden barn raskt vokser ut av det. Dette gjelder for eksempel barnesenger, barnevogner, klær, leker, lekegrinder, sportsutstyr, stellebord. Det er en god del som ikke engang er brukt.

Bøker

Bøker kan kjøpes for 10 til 30 kroner blant annet i loppemarkeder og Fretex. Det kan også være andre foreninger som i blant står for salg av bøker. Utvalget er svært så stort på dette feltet. Men de nyere bøkene er naturlig nok problematisk å få kjøpt.

Klær

På klær er det et enormt utvalg å få kjøpt. Både ubrukt og pent brukt. I tillegg til steder som Fretex og loppemarkeder, er det en rekke bruktbutikker for klær.

Leker

Barn har gjerne en overflod av leker. En stor mengde leker blir aldri brukt eller nesten ikke brukt. Her er det derfor et stort utvalg som er så godt som nytt.

Mobiltelefoner

Det er nå en rekke steder du kan få kjøpt ganske nye mobiltelefoner fra perofesjonelle selgere. Her får du også visse garantier ved kjøpet, gjerne to år. Telefonene har ogå vært gjennomgått og renovert. Det er en rekke steder du kan kjøpe en brukt mobiltelefon.

Her er noen steder du kan kjøpe brukte mobiler:

Nybrukt Mobil på Finn (fra Relaease)

Teleoutlet (telefoner fra One2cel)

NestenNy - mobiltelefoner fra OneCall

God som ny - Telenor

Brukt mobil - lke fin - Telia

Brukt mobil - Fjordkraft

Bruktemobiltelefoner - Greephones

Brukte mobiler - MyTrendyPhone

Du kan også kjøpe brukte mobiltelefoner fra privatpersoner, da særlig gjennom Finn.

Møbler

Møbler har ofte lang holdbarhetstid. Nå som møblene i gjennomsnitt har fått kortere levetid, er også utvalget av pent brukte møbler blitt større. Mange skifter ut møblementet ikke fordi det er slitt, men fordi de bare ønsker noe nytt.

Sportsutstyr

Det er mye sportsutstyr som er veldig lite brukt. Dette gjelder blant annet slalåmutstyr, langrennutstyr og skøyter. Dette er mest vanlig å kjøpe i klubber og foreninger. Her kan du sjekk med de lokale idrettslagene når de har sine bruktkjøpskvelder, eller om de har andre måter å organisere det på.

Verktøy

Det finnes en del merkevarer å få kjøpt. Det er også en del som annonseres på FINN.

 

Se også:

Privatkjøp og rettigheter

Bruk søkefunksjonen i Smarte Penger Pluss til å finne smarte råd og valg.