Søk SmartePenger Search Display a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Klarer du deg med en litt mindre modell, kan du også spare mye penger.

Dette er en artikkel i økonomiverktøyet Smarte Penger Pluss
Smarte Penger Pluss er et omfattende økonomiverktøy som gir deg en rekke råd, vurderinger og verktøy. Disse vil hjelpe deg til å gjøre alle de smarte valgene i privatøkonomien. Alle Smarte Pengers råd er fullstendig uavhengige. Pluss vil være åpen en stund fremover, slik at du får sett hva innholdet består av. Det ligger allerede mye ute i Pluss. Det vil også stadig bli lagt til nye råd og vurderinger, samtidig som de eksisterende blir oppdatert.

Hvis ikke det spiller noen stor rolle for deg om du kjøper en litt mindre modell, har du kanskje mer bruk for pengene du sparer. De aller fleste bilmerkene har flere bilmodeller å velge mellom. Ved å gå ned en modellklasse sparer du først og fremst på lavere verdifall for bilen. I løpet av eierperioden kan det bli noen titusener. Forskjellen er størst det første året, deretter synker den for hvert år.

Det viktigste for deg er å kunne tallfeste hva forskjellen er mellom de to valgene. Deretter kan du ta stilling til om det er verdt for deg å gå opp en modellklasse.

Sammenligningen må gjelde bilmodeller som har samme utstyrsnivå på modellen. Da er det sannsynlig at de har omtrent det samme verdifallet i prosent.

Her kan du lese mer om hva du kan spare på dette.

Sjekk ut sannsynlig besparelse med Bilmodellvalg-kalkulatoren

I kalkulatoren kan du selv legge inn egne valg for bilpris, verdifall, forsikringskostnader, drivstoff-forbruk, rentekostnad, og eiertid. Resultatet ser du nederst i kalkulatoren i form av tap i hele eiertiden og per år på den dyreste modellen.

Her finner du Bilmodellvalgkalkulatoren.

 

Bilkalkulatorer:

Bilkostnadskalkulator ny bil
Kalkulatoren hjelper deg til å beregne de årlige utgiftene på bilen. Her finner du felter for alle kostnadskomponenter på bil.

Bilkostnadskalkulator brukt bil
Viser totalkostnad og alle kostnadskomponenter på bilbruken for brukt bil.