Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

For mange er det på denne sekkeposten du faktisk kan spare mest penger.

Dette er jo egentlig en selvfølgelighet, men rådet må med ganske enkelt fordi mange kunne vært mye flinkere til dette. Det er tross alt dette som kan gi de største besparelsene per år. For en familie som er flinke til å følge med i tilbudsjungelen er der svært mye penger å hente i løpet av et år.

Før var salg mer sesongpreget, men nå er det spredt ut over hele året. Men om det er salg eller et godt tilbud spiller jo ingen rolle.

Skal du utnytte salg eller et godt tilbud spesielt på litt dyrere produkter er det viktig å vite hvilke egenskaper det skal ha. Det er også viktig å ha god tid før du skal kjøpe et dyrt produkt. Da har du større sjanse for å kunne vente ut et godt tilbud.

Klær er noe av det letteste å utnytte salg på. Avansen på klær er høy, og butikkene må kvitte seg med en mengde varer når ny sesong setter inn.

Hvor mye du kan spare på salg eller gode tilbud avhenger av fortjenestenivået det er på produktet, og hvor sesongpreget det er. Dessuten gis det mye større rabatter når lageret skal tømmes. Da er vurderingen ofte at det er bedre å bli kvitt produktet til under kostpris enn å brenne inne med det.

Kjøper du varer til 20.000 kroner per år som du klarer å få 35 prosent avslag på, er det tross alt 7.000 kroner. Hvor mye det kan bli på årsbasis kan du regne på med rabattkalkulatoren.

Les også: Slik går du frem for å få kjøpt varen billigst mulig

Kalkulator:

Rabattkalkulator
Med rabattkalkulatoren kan du se hvor mye du kan spare ved å være en smart forbruker.