Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Dette er de viktigste egenskapene du skal se på for valg av gressklippere.

Det er en mengde forskjellige gressklippere å få kjøpt. Et ganske avgjørende faktor er hvor stor hagen er. Men også om den er ulendt, eller har mye busker og trær har stor betydning.

Typer gressklippere

Det er 8 typer gressklippere

  • Bensindrevet
  • Elektrisk (med ledning)
  • Sveveklippere (elektrisk med ledning)
  • Batteridrevet
  • Manuelle (sylinderklipper)
  • Robotklippere
  • Plentraktor (har klippeaggregatet under traktoren)
  • Frontrider (har klippeaggregatet foran)

Bensindrevne har det klart største antallet, og er de vanligste å bruke. Disse kan passe i de fleste hagene. Men kanskje ikke så godt i små og svært store hager. På en bensindrevet klipper i store hager er det viktig at klippebredden er stor.

De elektriske passer best på mindre plener. Siden det er en ledning vil de ikke passe der det er busker og trær i veien.

Batteridrevne gressklippere er vesentlig mer praktiske enn de elektriske som man må bruke ledning på. Til gjengjeld er de elektriske billigere. Batteridrevne har et bredt bruksområdet, og passer både på små og mellomstore plener.

Manuelle klippere passer best i små hager.

Robotgressklipperne passer i alle hager.  De er dyrere, men gjør jobben automatisk, bare du har satt den opp riktig. Disse passer best for plener som ikke er altfor ulendte. Men de blir vel dyre når de skal brukes i små hager.

Plentaktorer og frontridere passer i store hager.

Momenter å legge vekt på

Lydnivå
Dette oppgis i desibel (Db). Mange gressklippere støyer ganske betydelig. Både for deg selv og naboene er dette et punkt å se på.

Elektriske/batteridrevne har det laveste støynivået. På bensindrevne kan det være et svært høyt støynivå.

Klippebredde
Har du en gressklipper som klipper bredt, bruker du kortere tid på klippingen. På store plener vil dette ha stor betydning. Det stor forskjell om du klipper med 37 cm bredde, mot 51 cm bredde.

Klippehøyde
Sjekk hvor mye man kan variere høyden på klippingen. Det anbefales å ikke klippe altfor kort. En vanlig anbefalt klippehøyde på gresset er på 5 til 7 cm.

Selvgående
Om de drar seg fremover selv, eller om den må dyttes. Dette passer aller best på stor flater, der man kommer enkelt til. På litt mer kronglete plener er det enklere å kunne dra klipperen frem og tilbake. Den er også lettere når den ikke har fremdrift selv.

Bioklipping (multiklipp, mulching)
Dette betyr at gressklipperen hakker opp gresset i små biter. Dette krever at du klipper gresset ganske ofte. Har den oppsamler kan du eventuelt bruke den når gresset er langt. En del klippere har både oppsamler og bioklipping.

De fleste bensindrevne klipperne har dette.

Oppsamler
I denne samler du opp gresset når du klipper. For bensindrevne og batteridrevne har de fleste dette.

Andre kjøpeguider på gressklippere

Se tester av gressklippere:

I Smarte Pengers testdatabase kan du finne tester av gressklippere og robotgressklippere. For å få opp tester av dette velger du ett av disse ordene under valget «Velg nøkkelord»