Frykter du å bli sittende med to boliger over tid ved boligsalg, har du mulighet til å tegne en såkalt dobbeltboligforsikring.

De fleste i dagens boligmarked får solgt boligen sin i løpet av par-tre måneder. Men noen uheldige boligselgere får problemer med å selge huset sitt, og dersom de allerede har kjøpt en ny bolig, kan det innebære store kostnader i noen måneder.

Enkelte meglerfirmaer gir deg mulighet til å tegne en dobbeltboligforsikring, som skal gjøre at du ikke havner i et økonomisk uføre ved å sitte på to boliger gjennom lengre tid. Nærmere bestemt kan forsikringen dekker kjøpers kostnader med så mye som 15.000 kroner per måned i inntil 9 måneder, dette gjelder altså kostnader ved boligen du prøver å selge.

Vurdér om du trenger

Du må selv vurdere om en slik forsikring er noe for deg. Dersom du vet at boligen din er lettsolgt, er det for eksempel mindre behov for å tegne dobbeltboligforsikring. Dersom du har en ganske romslig økonomi, og tåler å betale på to boliger i noen måneder, vil det heller ikke være nødvendig. Men vet du at du har lite å gå på økonomisk, og i tillegg vet at det kan bli vanskelig å få solgt akkurat din bolig (for eksempel hvis det er lang omsetningstid der du bor), så vil en dobbeltboligforsikring gi deg en ekstra trygghet.

Ved å selge før du kjøper, unngår du naturlig nok hele denne problematikken.

Mer enn tre måneder

Blant forutsetningene for dobbeltboligforsikringen, er at du må ha forsøkt å selge boligen din i tre måneder.

Du må videre godta bud innenfor 90 prosent av markedsført prisantydning, ellers vil du ikke få utbetalt erstatning.

Prisen, som er oppgitt på de eiendomsmeglersidene vi har sett på, er 7400 kroner.

 

Les også:

Eierskifteforsikring

Boligkjøperforsikring

Les mer om boliglovverket:

Boliglovverket

Rettelse eller prisavslag

Bruktboligsalg og lovverket

Dette kan kjøperen kreve når selgeren er ansvarlig

Les mer på andre nettsteder:

Forbrukerrådet - Bolig
Råd og tips fra Forbrukerrådet om bl. a. kjøp og salg av nye og brukte boliger

Lover

Avhendingslova

Bustadoppføringslova