Få noe igjen for det du betaler i løpet av året, gjennom  bonus og utbytteordninger.

Dersom du har kjøpsutbytteordninger enten gjennom medlemskap i for eksempel Coop eller Trumt, sparer du opp en viss prosent bonus eller utbytte på kjøp du gjør.

Rema 1000 og Kiwi pleier ofte å havne øverst på lista når journalister undersøker totalsummen på en handlevogn full av dagligvarer, men i Din Sides prissjekk havnet Coop Obs! på topp. Grunnen til det var at man tok hensyn til medlemsrabatten Coop-kunder har mulighet til å få.

Minimum 1 prosent

Ved å registrere deg som medlem, får du et kort som du kan spare opp bonus/utbytte ved å betale med det. Alternativt kan du dra kortet i terminalen, før du betaler kontant eller med annet kort.

Er du Coop-medlem , får du minimum 1 prosent kjøpebonus/kjøpeutbytte på alt du handler i samvirkelag eller Coops samarbeidspartnere. For å bli Coop-medlem må du betale 300 kroner ved innmelding.

Bonus og rabatter settes  inn på en medlemskonto. I Coop-systemet er det slik at det er årsmøtene i samvirkelag med kjøpeutbytte som skal godkjenne regnskap ved årsslutt, og som deretter skal endelig vedta kjøpeutbyttesatsen før den betales ut til medlemmene.

Utbyttet kommer inn på medlemskontoen i april etter opptjeningsåret.

Én prosent Trumf-bonus

Trumf-ordningen gir deg også muligheten til å registrere bankkortet ditt, slik at du kan spare opp bonus når du betaler med det.

Er du Trumf-medlem, får du 1 prosent bonus hos Trumf-partnere i dagligvarehandelen.

Den oppsparte Trumf-bonusen kan du blant annet ta ut i kontanter, eller for eksempel bruke dem i Trumf-nettbutikken flust.no.

Penger tilbake på netthandel

Nettstedet Kickback gir registrerte brukere muligheten til åfå en viss prosent utbytte på kjøp i nettbutikker som Kickback samarbeider med.

Provisjonen Kickback får av butikken, kan registrerte brukere veksle inn i gavekort.

Kundeutbytte for Gjensidige-kunder

Det finnes også noen forsikringskunder som kan glede seg over utbytte. Hvert år får nemlig skadeforsikringskunder i Gjensidige, som eneste forsikringskunder i Norge, utbetalt kundeutbytte.

Gjensidige Forsikring ASA utbetaler hver år utbytte til aksjeeierne. Forsikringskundene er medeiere i selskapet gjennom Gjensidigestiftelsen - som er største aksjonær i Gjensidige Forsikring, og som også videreformidler utbyttet til kundene.

For å få utbetalt utbyttet ditt, må du logge inn på Gjensidiges sider og oppgi kontonummeret som pengene skal utbetales til. Du har også mulighet til å donere din andel av utbyttet til en veldedig organisasjon.

Du må sørge for å få pengene utbetalt før 1. november (2012), ellers mister du retten til kundeutbytte dette året. Beløpet skattlegges med 28 prosent.

I 2012 er utbyttet til Gjensidiges forsikringskunder på 1,4 milliarder kroner. Gjensidige beregner hvor stort din andel av utbyttet er ut i fra opptjent premie, og basert på årspremie utgjør den ca. 10 prosent.