Med lån til hytte, mener vi lån med pant i hytta.

De fleste bankene priser hyttelån på samme måte som boliger og selveierleiligheter. Men det er en del banker som ikke gir lån til hytter eller fritidseiendommer.

Sjekk boliglånsrenter i «Boliglånskalkulatoren».

De mest konkurransedyktige bankene er derfor de som priser hyttelån likt med boliglån. Legger banken på en halv prosent, er de naturlig nok ikke konkurransedyktige. Risikomessig er det ingen grunn til å prise lån til lett omsettbare hytter høyere enn boliglån.

I en del banker kan du få billigere lån hvis boligen din kan pantsettes. Men da er det lån med pant i bolig, ikke hyttelån.

Når du skal låne til hytte er beliggenhet og standard svært viktig. Mange gir bare lån i helt sentrale strøk, som Hemsedal, Geilo, Sørlandskysten med strandlinje, Trysilområdet og lignende. Hva som er sentralt nok, vil det være forskjellige oppfatninger om blant bankene. Forskjellene i beliggenheten gjør at renten på hyttelån kan svinge ganske kraftig.

Du kan ofte få lån i en bank som er i nærheten av hytta. I blant kan disse være interessante. Derfor bør du for sikkerhets skyld sjekke nærmeste lokalbank.

 

Se også:

Dette må du vurdere ved låneopptak

Kalkulatorer:

Hyttelån - renteoversikt
Denne oversikten viser alle hyttelån som er registrert på Finansportalen.

Boliglånskalkulator
Kalkulatoren viser de beste og de største långiverne innenfor 60 prosent og 75 prosent av markedsverdi, på forskjellige lånebeløp.