Søk SmartePenger SearchDisplay a modal window with a form that allows searching across Smartepenger website

Lån med pant i hytta er dyrere enn med pant i bolig, selv om sikkerheten er svært god.

Noen banker priser hyttelån på samme måte som boliger og selveierleiligheter. Men det er en del banker som ikke gir lån til hytter eller fritidseiendommer.

For mange vil det derfor være mest aktuelt å ta opp et boliglån, siden det i mange tilfeller vil gi billigere lån. Men da er det lån med pant i bolig, ikke hyttelån. Hvis hele lånet til hytta tas opp med pant i boligen er det dette du skal se på. Veldig mye av det samme er gjeldende boliglån gjelder også for hyttelån. Les derfor Guide til boliglån.

For oppdatert renteinformasjon på boliglån: Sjekk boliglånsrenter i «Boliglånskalkulatoren».

Hyttelånsrenter ligger over boliglånsrenter

Det er få banker som oppgir priser på lån med pant i hytte / fritidsbolig. For å få pris fra disse må du få et konkret tilbud. Gjerne fra flere banker i tillegg til den banken du bruker i det daglige.

Hvis du har tilstrekkelig pantesikkerhet i egen bolig, vil du få billigere lån på den måten.

Det kan være at du både må ta pant i hytta og pant i boligen for å få tilstrekkelig god sikkerhet. I teorien kan det hende at du får et dårlig tilbud på lånet med pant i hytta, og et godt med pant i boligen. Og da er det pakkeløsningen du må se på.

Når du skal låne til hytte er beliggenhet og standard svært viktig. Mange gir bare lån i helt sentrale strøk, som Hemsedal, Geilo, Sørlandskysten med strandlinje, Trysilområdet og lignende. Hva som er sentralt nok, vil det være forskjellige oppfatninger om blant bankene. Forskjellene i beliggenheten gjør at renten på hyttelån kan svinge ganske kraftig.

Du kan ofte få lån i en bank som er i nærheten av hytta. I blant kan disse være interessante. Derfor bør du for sikkerhets skyld sjekke nærmeste lokalbank.

Her kan du sjekke de oppdaterte hyttelånsrentene.

Dette er de beste hyttelånene

På Smarte Penger finner du konkrete anbefalinger til hvilke hyttelån du bør velge.

Dette finner du her: Smarte Penger tester: Dette er de beste hyttelånene nå

 

Se også:

Guide til boliglån.

Smarte Penger tester: Dette er de beste boliglånene nå

Dette må du vurdere ved låneopptak

Kalkulatorer:

Finn billigste boliglån
Kalkulatoren viser de beste og de største långiverne innenfor 60 prosent og 75 prosent av markedsverdi, på forskjellige lånebeløp.