Kalkulatoren gir deg svaret på hva sparingen gir deg av avkastning etter skatt, og hva den tilsvarende avkastningen ville vært før skatt.

På grunn av skattefradraget på 20 prosent av sparebeløpet, blir avkastningen etter skatt mye høyere enn den renten du får på BSU-innskuddet ditt. Da er det også tatt hensyn til at BSU-renten beskattes med en sats på 23 prosent.

Du er ikke nødt til å legge inn sparebeløpene i årene etter hverandre. Samlet sparebeløp er heller ikke nødt til å kommer opp i det maksimale totale sparebeløpet på 300.000 kroner.

Legg inn hvor mye du forutsetter at det skal spares på hvert enkelt alderstrinn, fra 20 til og med 33 år. Det maksimale sparebeløpet per år er 25.000 kroner.

 

BSU-kalkulator

 
  Rente på BSU-konto    
  Uttaksalder    
  Beløp ved uttak    
  Avkastning etter skatt    
  Dette tilsvarer før skatt    
 
  Legg inn når, og hvor mye du skal spare i BSU:  
  Alder   Beløp   Alder   Beløp  
  20     27    
  21     28    
  22     29    
  23     30    
  24     31    
  25     32    
  26     33    
  Sum    
     

Har du spørsmål eller andre kommentarer til kalkulatoren, send en epost til ansvarlig for utvikling av kalkulatoren Rune Pedersen.

 

Se også:

Les mer om BSU.

Nedbetaling med BSU
Sparing i BSU gir høyere avkastning enn boliglånsrenten.

Kalkulator:

Lønnsomheten av å fylle opp BSU-kontoen
Kalkulatoren viser hvor mye du tjener på å spare videre på BSU, i stedet for å nedbetale boliglånet. Dette er en aktuell situasjon for mange når de kjøper hus eller leilighet første gang.

Markedsoversikt:

BSU - Renteoversikt
Oversikt over bankene med de høyeste rentene, og fra de største bankene.