Slik skal du bruke bonussystemet til Norwegian.

Bonuspoengene hos Norwegian heter CashPoint. Et CashPoint er lik 1 krone i verdi - uansett. Alt du handler med CashPoint koster det samme som prisen i bonuspoeng. Dette er et enklere system enn det SAS bruker.

Det er gratis å registrere seg for å motta CashPoints. Når du logger deg inn og bestiller flybilletter, vil du bli tildelt CashPoint. Det er også mulig å etterregistrere dem i inntil 30 dager. CashPoint opptjening gjelder kun for dine egne reiser.

Du kan bruke CashPoint på dette:

  • Flybilletter - også på delbetaling
  • Billettendringer
  • Setereservasjon
  • Ekstra bagasje
  • Avbestillingsbeskyttelse

Det totale bonussystemet består av flere elementer, og kan deles inn i fire hoveddeler:

  • CashPoint på flyreiser
  • Rewards - avhenger av antall flyreiser
  • Reward eShop- rabatter i en rekke nettbutikker via eShop
  • Medlemsfordeler - andre rabattavtaler

Antall flyturer har bare betydning for de to første. For de to andre er dette vanlige rabattavtaler, der forskjellen bare er at du får rabatten betalt i CashPoint.

CashPoint på flyreiser

På Low Fare billetter får du 2 prosent CashPoint av prisen på flybilletter. Du får 5 prosent med Norwegian Kredittkort.

På Flex-billetter får du 20 prosent CashPoint.

Det er billettprisen uten skatter og avgifter som er grunnlaget.

 Du kan også opptjene ekstra CashPoint når du flyr mye. Dette får du via Reward. 

Vurdering:

Det lønner seg alltid å ta med seg rabattene du får her. Det er gratis å melde seg inn, slik at du har ingenting å tape.

Det vil også alltid lønne seg å skaffe seg Bank Norwegian Kredittkort. Her får du 5 prosent CashPoint i stedet for 2 prosent. Siden kortet er gratis å ha, er det heller ikke er noe å tape på å ha dette kortet. Det er dessuten helt gebyrfritt ved bruk i minibanker i utlandet. Men kredittdelen er dyr, denne lønner det ikke seg å bruke i forhold til noen andre kredittkort.

Se ellers kredittkortkalkulatoren for videre kostnadssammenligninger på kredittkort.

Du kan altså alltid få 5 prosent rabatt når du bestiller en flytur med Norwegian.

Rewards

Du få en reward for hver sjette flyvning. En reward varer i 12 måneder fra du har fått rewarden.

Totalt kan du få 8 rewards de siste 12 månedene. Etter 48 flyvninger har du dermed nådd det maksimale antallet.

CashPoint boost:

Den første rewarden etter 6. flyvning får du automatisk. Da får du 2 prosent ekstra CashPoint på LowFare.

Deretter kan du velge rewards selv. De du har valgt aktiveres når du har nådd tilstrekkelig antall flyvninger.

Du får ekstra CashPoint (boost) opp til 6 ganger. Du kan derfor tjene opp 12 prosent ekstra CashPoint hvis du flyr 48 ganger de siste 12 månedene.

Gratis setereservasjon:

Hvis du flyr 12 ganger kan du velge gratis setereservasjon. Den gjelder for alle flyvninger 12 måneder frem i tid. På Low Fare koster setereservasjoner 70-160 kroner hver vei. 250 kroner hver vei på internasjonale langruter. På andre billettyper er dette gratis.

Gratis Fast-Track:

Hvis du har flydd 12 ganger de siste 12 månedene kan du velge dette. Denne tjenesten koster 75 kroner. Fast Track er tilgjengelig på utvalgte flyplasser

Gratis bagasje

Hvis du har flydd 12 ganger de siste 12 månedene, kan du få gratis bagasje 12 måneder frem i tid. Dette gjelder 1 gratis innsjekket bagasje på inntil 20 kg.

1 koffert koster fra 75 til 250 kroner hver vei. Dette avhenger av flydistansen. Her kan du se en tabell over kostnadene.

Vurdering:

Du må fly mye for at du skal få dratt nytte av disse fordelene. For de fleste vil ikke vanlige privatreiser være nok til å få noen fordeler her. Det er for kort tidsramme til at man rekker det.

Reward eShop

I denne samlingen av nettbutikker får du en liten rabatt ved å gå via denne siden. Dette er det samme som cash-back eller penger tilbake. Her ligger det inne ca 150 nettbutikker der du kan få fra 1 til 15 prosent rabatt.

Her finner du rabattene på i eShop.

Alle disse rabattavtalene finner du også i Smarte Pengers database over rabatter. Der kan du også søke på nettbutikk-navnet og sjekke om du kan få høyere rabatt ved å gå via andre tilsvarende nettsider. 

Her kan du se alle rabattene i Norwegian Reward i rabattsøket.

Vurdering:

Det er enkelt å få en ekstra rabatt med denne tjenesten. Men den kan ikke regnes som noe pluss fordi det er andre nettsteder som tilbyr denne tjenesten gratis, med omtrent samme rabattnivå.

Medlemsfordeler

Norwegian har en del avtaler der du får rabatt i form av CashPoint når du kjøper disse produktene.  Dette fungerer som vanlige rabattavtaler, bare at rabatten gis i form av CashPoint.

Disse rabattavtalene må vurderes opp mot hva du kan oppnå av priser via andre rabattavtaler. Eller om det er konkurrerende tilbud fra andre aktører som er bedre.

Her finner du disse avtalene på Norwegians nettside.

Også disse rabattene ligger i rabattsøket under Norwegian Reward

Vurdering:

Dette er medlemsfordelene som er under dette temaet. Under bonus er de oppgitt antall CashPoint ved opprettelse av avtale. Eventuelt hvor mange prosent du får ved kjøp.

Fordel Bonus Kommentar
Norwegian Kredittkort 250  
Sector Alarm 1000 Boligalarm
Norwegian Holidays 2% Her kan du også bestille hotell og leiebil.
Rocektmiles 100-1000 poeng Hotellbestilling
Leiebil 3-5 % 3 % i Frankrike, Italia og USA. 5 % i alle andre land. Dette er gjennom Cartrawler.
Riks TV 1800 Gjelder for nye kunder.
Talkmore 5% Gjelder for løpende mobilabonnement.
HomeNet 500 200 CashPoints årlig i tillegg. 30 % på ruterleie
Norgesenergi 500 200 CashPoints årlig i tillegg.
Euroflorist 10%  
LensWay – briller 20% I tillegg 20 prosent rabatt.
Lens Way – Solbriller 10% I tillegg 10 prosent rabatt.
Lens Way – Linser 10%  
Finansavisen 10% I tillegg 10 prosent rabatt.
Kapital 10% I tillegg 10 prosent rabatt.
InteriørMagasinet 20%  

En rask vurdering av de enkelte:

Norwegian Kredittkort: Dette kortet lønner det seg å ha å ha uansett.

Sector Alarm: Du får mange tilbud og rabatter på dette. Dette må sammenlignes med andre rabatt-tilbud som selskapet ellers gir. Og selvfølgelig om andre leverandører er aktuelle.

Norwegian Holidays: Må vurderes sammen med andre tilsvarende hotellsøkesider. Men det er bare å gjøre søk på dette sammen, samtidig som du gjør det på andre søkesteder. Les mer om hotellsøk.

Rocketmiles: Denne må også vurderes sammen med andre tilsvarendehotellsøkesider.

HomeNet: Første års verdi er 700 kroner. Når du skal sammenligne pris med andre som kan levere bredbånd hjemme hos deg, kan du dermed trekke fra dette på HomeNets pris. Les mer om brebånd.

Leiebil (Cartrawler): På samme måte som med hotell er det flere aktuelle søkesteder for dette. Les mer om leiebil.

Talkmore: Hvis du allerede er kunde i Talkmore får du også 5 prosent rabatt, det gjelder ikke bare for nye. Se priser på mobilabonnement.

Norgesenergi: Dette er det klart dårligste fordelen. Første års rabatt er 700 kroner. Her er det laget et eget strømprodukt (Reisestrøm) med en spesielt høy pris. Denne avtalen er også priset mye høyere enn andre. avtaler i Norgesenergi. Reisestrøm koster nesten 1200 kroner mer enn billigste alternativ i Norgesenergi bare ved et forbruk på 20.000 kvm i året. Her kan du sjekke strømpriser.

LensWay: Rabatten i seg selv er høy. Sjekk også priser i andre tilsvarende leverandører. Det er også mange andre rabattavtaler på denne typen produkter.

Finansavisen/Kapital/Interiørmagasinet: Dette er en bra «offisiell rabatt». Det ligger ikke inne tilsvarende rabatter i Smarte Pengers rabattdatabase.

For å vurdere om størrelsen på rabattene ovenfor lønner det seg å bruke Smarte Pengers rabattdatabase. Der kan du se hvilke rabattavtaler disse selskapene har med andre. Her finner du rabattsøket.

 

Se også:

Les også om SAS EuroBonus.

Rabattdatabasen
I rabattsøket kan du enkelt søke gjennom over 2500 rabattavtaler. Dette kan både være rene rabatter, cashback/kickback, penger tilbake og andre fordelsavtaler.

Penger tilbake/ Cashback
Her får du penger tilbake (eller en rabatt) i en rekke forskjellige nettbutikker når du går via bestemte nettsider.

Kalkulatorer:

EuroBonus-kalkulator
Kalkulatoren hjelper deg til å beregne riktig rabattverdi når du både mottar og bruker SAS EuroBonuspoeng.

Rabattkalkulator
Med rabattkalkulatoren kan du se hvor mye du kan spare ved å utnytte deg av alle rabattmuligheter som finnes.

Et råd i økonomiverktøyet Smarte Penger Pluss.
Et økonomiverktøy som hjelper deg til å utnytte og gjennomføre alle lønnsomme privatøkonomiske beslutninger. Alle råd gis på helt uavhengig basis, uten bindingher til noen aktører.