Balkong er den faktoren som i størst grad vekker kjøpsinteresse blant dem som er på boligjakt, mener norske meglere.

Særlig om boligmarkedet har vært godt de siste årene, og også forventes å bli bra i år, så er det alltid nervepirrende å skulle selge boligen sin. Man kan lett bli nervøs for

Nå kan det virke som om boligselgere med balkong kan puste litt lettere ut. De har nemlig en fordel fremfor andre som skal selge bolig, skal man tro undersøkelsen Meglerinnsikt, gjennomført blant 800 medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Parkeringsplass nestviktigst

Meglerne har blitt spurt hvilken faktor som har størst betydning for kjøpsinteressen, og faktorene de kunne velge blant var balkong, heis, peis, stukkatur, takhøyde, utsikt, parkeringsplass/garasje, økonomi i sameiet og lagringsplass/bod. Og det var altså balkong flertallet av meglerne falt ned på.

Utsikt og heis rangeres også høyt, mens det er parkeringsplass som tar andreplassen bak balkong.

- Med økende trafikk inn mot urbane strøk i årene som kommer vil nok betydningen av at boligen disponerer en parkeringsmulighet bare øke. Det å slippe og kjøre rundt for å finne en parkeringsplass i nærheten av boligen er en stor tilleggsverdi som for mange vil være veldig verdifull. Verdien av dette godet vil nok bare øke i tiden fremover, sier direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Finn Tveter.

Utsikt viktigst i Bergen

Undersøkelsen viser også at det er regionale forskjeller når det kommer til hva meglerne er det som vekker størst interesse hos boligkjøperne.

I Bergen setter de for eksempel utsikt på toppen av listen, mens de i Tromsø og Stavanger mener at parkeringsplass er det viktigste.

Dette kan du gjøre før salget

Utsikt og parkeringsplass er det lite rom for å gjøre noe med når du skal selge bolig, og å bygge en balkong er også i overkant kostnadskrevende - i tillegg til at plan- og bygningsloven i svært mange tilfeller vil sette en stopper for det.

Men det finnes absolutt grep du kan ta for å vekke interessen blant boligkjøperne. Trykker du på lenkene under, får du gode tips til hva du kan eller bør gjøre før du legger boligen din ut på markedet:

Hva skal du gjøre med boligen før du selger del 1

Det hjelper lite om opplysningene og bildene i annonsen lokker folk til å komme for å se boligen, hvis ikke du har gjort jobben din før visning. Her er noen tips til hva du bør tenke på før det skal være visning hos deg.

Les mer om eiendomsmeglere:

Eiendomsmeglere

Valg av eiendomsmegler

Eiendomsmeglere og priser

Eiendomsmeglerens ansvar

Eiendomsmegling

Selge boligen selv, eller bruke eiendomsmegler?

Klage på eiendomsmeglere

 

Kalkulatorer:

Eiendomsmeglerkalkulator
Med denne kalkulatoren kan du få en oversikt over kostnadene ved salg av boliger, og sammenligne priser mellom eiendomsmeglere.

Boligprisutviklingskalkulator
Med denne kalkulatoren kan du se hvilken verdiendring det har vært på eneboliger, delte boliger og leiligheter helt siden 1985. Du kan velge mellom over 60 forskjellige distrikter du vil se på. Grunnlaget er gjennomsnittet for året.

Eie eller leie-kalkulator
Kalkulatoren regner ut lønnsomheten av å eie kontra leie. Spørsmålet om det lønner seg å eie eller leie er som oftest et spørsmål om tid. Blant annet favoriserer skattereglene det å eie.