Betaler du restskatten innen 31. mai, så slipper du renter.

Hvis du vet at du må betale restskatt i år, så lønner det seg å betale tileggsforskudd - altså den summen du vet at du har betalt for lite i skatt i 2011 - innen 31. mai.

Regn ut skatten din for 2011 med Smarte Pengers skatteberegningskalkulator.

Ved å gjøre dette, slipper du å betale restskatt senere i sommer/høst, men ikke minst slipper du å betale renter på det du skylder i skatt. Renten på restskatten er på 1,26 prosent.

- Rett skatt til rett tid

I fjor var det 242.000 skattytere som brukte denne muligheten, og de kvittet seg med en samlet restskatt på hele 13 milliarder kroner.

- Skatteetaten er opptatt av riktig skatt til rett tid. Når skattyter oppdager at det er trukket litt for lite skatt gjennom året, er det flott at vi har denne muligheten til å gjøre opp for seg uten å bli belastet med renter, sier kommunikasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum i en pressemelding fra Skatteetaten.

Finn ut hvor du mye du betalte samlet i skatter og avgifter i 2011 med denne kalkulatoren.

Skulle du komme til å betale for mye i tilleggsforskudd, vil det godtgjøres renter ved tilbakebetaling av tilleggsforskuddet.

Du finner kontonummer og KID-nummer, som skal brukes ved innbetaling av tilleggsforskudd, i selvangivelsen din.

Restskattbetaling

Må du betale mer enn 1000 kr i restskatt, blir betalingen delt på to terminer - disse har betalingsfrist henholdsvis 3 og 8 uker etter at melding om skatteoppgjøret er sendt. Tidligste forfallsdato er 20 august.

Les også: Flere får skatteoppgjør tidligere

Du må betale restskatten, selv om du har sendt klage på likningen. Hvis du ikke betaler restskatten i tide, påløper forsinkelsesrente. Fra 1. januar 2012 er forsinkelsesrenten satt til 8,75 prosent. Det kan bli andre ord bli svært dyrt for deg om du ikke betaler restskatten innen fristen.

 

Se også:

Skatteberegning 2017
Kalkulatoren beregner skatten din for skatteåret 2017. Gjelder for lønnsmottakere, uføretrygdede og næringsdrivende.

Skatteberegning 2016
Kalkulatoren beregner skatten din for skatteåret 2016. Gjelder for lønnsmottakere, uføretrygdede og næringsdrivende.

Se alle skattekalkulatorene.