Dette er dagen da man skal kunne gjøre gode kjøp.

Det er salg og tilbud året rundt, slik at det er ikke noe helt spesielt med det. Men det spesielle er mengden av tilbud som tilbys. Svært mange av de mer kjente (og ukjente) butikkene legger ut varer med store rabatter på denne dagen. Se oversikt over butikker nederst i saken.

Nå har det blitt slik at hele uken før Black Friday også blir brukt til å markedsføre tilbud. Det er også blitt vanlig å ha tilbud hele helgen. I tillegg har mandagen etter - Cyber Monday - nå også blitt en stor tilbudsdag.

Men som kjent er det ikke hvor stor rabatten er som det er det avgjørende, men om du har fått den beste prisen på akkurat det produktet du skal ha.

Undersøkelser har vist at for mange det for mange varers del er på denne dagen du får det aller beste tilbudet i løpet av året. Det er altså vel verdt å følge med på tilbudene her. Men det er ikke på langt nær alle varene som er billigere på denne dagen. Tilbud og salg kommer hele året, så du kan gjøre svært gode kjøp året rundt bare du følger med.

Ikke minst lønner det seg å gjøre forarbeidet med å se etter hvilke varer du kan tenke deg å kjøpe, og samtidig sjekke hvilket produkt som er riktig for deg. Julen er heller ikke langt unna, og dermed er det smart å gjøre unna en del av juleinnkjøpene på denne dagen.

Black Friday er første fredagen etter Thanksgiving. Det betyr at den vil ligge mellom 23 og 29 november. I 2016 vil Black Friday være den 25.

Sørg for å gjøre et godt kjøp

For å sikre at du skal gjøre et godt kjøp er det flere ting du bør sjekke:

  • Sjekke priser i flere butikker
  • Penger tilbake
  • Rabatt ved å bruke kredittkort
  • Rabatter i medlemskap
  • Sjekke tester
  • Sjekke kjøpeguider
  • Rabattkuponger/rabattkoder

Sjekk alltid priser i flere butikker.  Dette kan du gjøre i både Prisjakt og Prisguide. Der finner du også egne sider for Black Friday i perioden før denne dagen.

Her er noen lenker til disse to tjenestene pål noen kategorier. Det er lenker til beste tilbud (prosentvis rabatt), og mest populære tilbud.

Prisjakt - Black Friday
Best tilbud Mest populært
Bærbar PC Bærbar PC
Hodetelefoner Hodetelefoner
Mobilhøyttalere Mobilhøyttalere
Mobiltelefoner Mobiltelefoner
Nettbrett Nettbrett
Smartklokker Smartklokker
TV TV
Prisguide - Black Friday
Best tilbud Mest populært
Bærbar PC Bærbar PC
Hodetelefoner Hodetelefoner
Høyttaler - portabel Høyttaler - portabel
Mobiltelefon Mobiltelefon
Nettbrett Nettbrett
Smartklokke Smartklokke
TV TV

Les mer prissammenligningstjenester.

Det er nå mange nettsider som gir deg penger tilbake når du er logget inn via egne nettsider for dette. Det er også mange kredittkort som tilbyr dette. Denne rabatten vil du få i tillegg til rabatten du får på Black Friday (og alle andre tilbud).

Les mer om penger tilbake/ kickback.

På noen kredittkort får du ekstra rabatter innen spesielle bransjer (for eksempel bolig). Bruker du kredittkortet i disse bransjene får du en tilleggsrabatt i forhold til rabatten i Black Friday.

Les mer om kredittkort i forskjellige bransjer.

På Smarte Penger finner du en database med over 3000 rabattavtaler. En del av disse avtalene kan gi rabatt på rabattene.

Her kan du søke i rabattdatabasen.

På mange produkter, gjerne de litt dyrere, lønner det seg å se på kjøpeguider og tester. Det øker sannsynligheten for å gjøre et godt kjøp.

 

Les mer om rabattmulighetene:

Rabattdatabasen
I rabattsøket kan du enkelt søke gjennom over 3000 rabattavtaler. Dette kan både være rene rabatter, cashback/kickback, penger tilbake og andre fordelsavtaler. Du søke på tre forskjellige måter: Etter hva slags produkt eller tjeneste, etter hvem som har fremforhandlet avtalen, etter hvem som tilbyr rabattavtalen.

Rabatter
Les mer om de forskjellige måtene du kan få rabatter på.

Kredittkort: Rabatter og andre fordeler
Mange kredittkort gir mange rabatter og andre gratisfordeler. Her får du en oversikt over hva de enkelte kredittkortene tilbyr.

Her får du rabatter
Denne oversikten viser hvem som har forhandlet frem tilbud og fordeler til sine medlemmer eller kunder. Det er disse du finner i rabattsøket når du belger Avtaleinnehavere.

Penger tilbake /Cashback
Med dette systemet får du penge tilbake på konto enten ved å gå via et nettsted, eller å betale med kredittvisse kort.

Rabattkoder
På rabattnettsteder får du en oversikt over en rekke rabattkoder, og mer generelle tilbud som du kan benytte deg av.

Dagligvarebonuser
I to av de store dagligvaregrupperingene kan du få litt rabatt.

Kalkulatorer:

Rabattkalkulator
Med rabattkalkulatoren kan du se hvor mye du kan spare ved å utnytte deg av alle rabattmuligheter som finnes.

Kredittkortkalkulator
Her kan du finne ut hvilket kort som er best for deg. Legg inn dine egne forutsetninger for bruk av kortet, og se hvordan de forskjellige kortleverandørene kommer ut av det.

 

Butikker med tilbud på Black Friday

Oversikten viser butikker med Black Friday-tilbud, eller som forventes å a det. Utvalget er de store butikkene, og en del ikke fullt så store og kjente.

På butikker med bakgrunnsfarge er det en lenke til tilbudet de har på Black Friday.